|

Yeniden yükselişin başladığı tarih

Türkiye, iki yıl önce bugün tarihinin en alçak ihanet girişimine tanık oldu. Asker üniformasına saklanan FETÖ’cü teröristlere cevabı, tanklara karşı meydanlarda göğsünü siper eden millet, 251 şehit ve binlerce gazi ile İkinci Kurtuluş Savaşı’nda verdi. Meydanlarda süpürülen FETÖ’nün onlarca yılda sızdığı devlet içinde ördüğü gizli ağ OHAL ile sökülüp atıldı. 125 bin kişi kamudan ayıklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 02:46 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
15 Temmuz ruhu sapasağlam ayakta.
15 Temmuz ruhu sapasağlam ayakta.

İki yıl önce bu topraklar tarihin en büyük ihanet kalkışmasına sahne oldu. 100 yıl önce Türk milletinin Anadolu’dan söküp atmaya kalkışan emperyalistler, 100 yıl sonra maşaları aracılığı ile Anadolu’yu yeniden işgal etmenin hevesine kapıldılar. Emperyalistlerin emelleri doğrultusunda 40 yıldır devletin çeşitli kademelerine sızan Fetullahçı teröristler, Türk milletine diz çöktürmek için darbeye kalkıştı.

MİLLETİN ŞANLI DİRENİŞİ

15 Temmuz’da milletin silahlarını millete çeviren Fetullahçı hainler, milletin ölümüne direnişi karşısında hüsrana uğradı. 250 şehidin verildiği 2 binden fazla vatandaşın gazi olduğu 15 Temmuz destanı neticesinde terör örgütü FETÖ, çökertilme noktasına getirildi. 15 Temmuz destanının ardından başlatılan mücadele neticesinde on binlerce FETÖ mensubu kamudan ihraç edilirken, örgüt adına başta darbe girişimi olmak üzere suç işleyen binlerce hain, Türk yargısı karşısında hesap veriyor. Hainlerle ilgili açılan davaların önemli bir kısmının 1’inci derece mahkemelerde tamamlanırken, mücadele neticesinde her gün yeni yeni kripto isimlere ulaşılıyor.

CAN VERDİK VATANI VERMEDİK

FETÖ’nün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı devirerek devlete çökmeye çalıştığı işgal girişiminin üzerinden tam iki yıl geçti. “Mahrem yapı” olarak adlandırdığı TSK’ya yıllarca mensuplarını yerleştiren FETÖ, 15 Temmuz 2016 günü üniformalı teröristlerini kullanarak devleti ele geçirmek için kritik noktalara hamle yaptı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Çankaya Köşkü ve Boğaziçi Köprüsü gibi kritik yerleri tutmak için tank, uçak ve helikopterleri gasp eden FETÖ canileri sivil insanları ezmekte sokağa dökülen vatandaşların üzerine kurşun yağdırmaktan çekinmedi. Vatan hainleri, darbenin yönetim merkezi Akıncı Üssü’nden kaldırdığı F-16 savaş uçaklarıyla da TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekat Daire Başkanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve TÜRKSAT’ı bombaladı.

KARŞILARINDA MİLLETİ BULDULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından sokağa dökülen milyonlar, darbecilerin tanklarına, silahlarına siper oldu. Ülkeyi bir gecede ele geçirebileceklerini sanan FETÖ’cü hainler, karşılarında milleti buldu. Çanakkale ruhu ile yeniden ayağa kalkan milletin sayesinde Türkiye, 15 Temmuz’da yeniden doğdu. Milletin zaferiyle Türkiye düşmanlarının hevesi de kursağında kaldı.


Kapınız aralanır cennet köşelerine

Cumhurbaşkanlığı sosyal medya hesabından, 15 Temmuz şehitleri için hazırlanan bir video yayınlandı. “Tüm şehitlerimize rahmet ve minnetle. Asla unutulmayacaksınız.” başlığıyla hazırlanan videoda, bazı şehitlerin isim ve fotoğraflarına yer verildi. Şehit yakınlarının acısının da yansıtıldığı videoda, “‘Bu vatanı hainlere bırakmam’ diyerek, kahramanlık destanını bir kez daha yazdınız. Kapınız aralanır cennet köşelerine” ifadeleri kullanıldı.

#15 Temmuz
#Türkiye
#Zafer
6 yıl önce