|

Yeryüzünde camisiz yer kalmasın

Diyanet, vatandaşların cami yapımına destek olması için ‘Bir Tuğla da Benim Olsun’ kampanyası başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfımız, kadirşinas milletimizin desteğiyle Balkanlardan Afrika’ya, Kafkaslardan Güney Amerika’ya, İngiltere’den Haiti’ye, Filistin’den Belarus’a kadar yeryüzünün her yerinde, ezan sesine hasret kimse kalmasın şuuru ve gayesiyle camiler inşa etmektedir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2018 السبت
Güncelleme: 00:29 - 7/04/2018 السبت
Yeni Şafak
Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Camii Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilerek 2015’te ibadete açıldı.
Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Camii Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilerek 2015’te ibadete açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Bir Tuğla da Benim Olsun’ kampanyası başlattı. Sadece Türkiye’de değil İngiltere’den Haiti’ye, Filistin’den Gana’ya, ABD’den Kırgızistan’a kadar birçok bölgedeki cami ihtiyacını gidermek, inşası devam eden camilere yardım etmek için başlatılan kampanyaya ilişkin bilgi veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam’da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde camilerin olduğunu söyledi. Erbaş, “Bizler caminin değerleriyle kurulan bir medeniyetin varisleriyiz. Sadece ibadetlerimiz değil tarihimiz, edebiyatımız, örf ve adetlerimiz camiyle iç içedir” dedi.


BİNLERCE CAMİ

Bugüne kadar vatandaşların desteğiyle yurt içinde ve yurt dışında binlerce cami inşa edildiğini söyleyen Erbaş, şöyle konuştu: “Türkiye Diyanet Vakfımız, kadirşinas milletimizin desteğiyle Balkanlardan Afrika’ya, Kafkaslardan Güney Amerika’ya, İngiltere’den Haiti’ye, Filistin’den Belarus’a kadar yeryüzünün her yerinde, ezan sesine hasret kimse kalmasın şuuru ve gayesiyle camiler inşa etmektedir” Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının, inşaatı devam eden yurt içi ve yurt dışındaki camiler için vatandaşların yardımına başvurduğunu anlatan Erbaş, “Aziz milletimizin bugüne kadar olduğu gibi kıyamete değin camilere destek olacağına canıgönülden inanıyoruz” dedi.

  • Kampanyaya katılmak isteyenler “CAMİ” yazarak 1379’a mesaj göndermeleri halinde 10 lira yardımda bulunabilecek.
#Diyanet
#Camii
#Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş
٪d سنوات قبل