Yetim Vakfı 26 ülkede 18 bin çocuğun eğitim yolculuğuna eşlik ediyor

10:15, 01/08/2025, Cuma
Yeni Şafak
Yetim Vakfı 26 ülkede 18 bin çocuğun eğitim yolculuğuna eşlik ediyor
Milyonlarca çocuğun geleceği ipotek altına alınıyor.

Yetim Vakfı "İyilik Zili Çalıyor" sloganıyla 26 ülkede 18 bin 100 yetim çocuğa kırtasiye desteği sağlayacak. Vakıf Türkiye'den Filistin'e, Afrika'dan Balkanlar'a uzanan geniş bir coğrafyada eğitim eşitsizliğiyle mücadele ediyor.

Her yıl binlerce çocuk kırtasiye eksikliğiyle okula başlıyor. UNESCO'nun Herkes İçin Eğitim Küresel İzleme Raporu'na göre, dünya genelinde her üç çocuktan biri, temel materyal eksikliği nedeniyle basit bir metni okuyup anlayacak becerileri kazanamadan okuldan ayrılıyor, milyonlarca çocuğun geleceği ipotek altına alınıyor.


Bu küresel eğitim krizinin yerel yansımalarına bir yanıt olarak Cumhurbaşkanlığı kararıyla vergi muafiyeti statüsü tanınan Yetim Vakfı, yeni eğitim öğretim yılına yaklaşırken duyurduğu kırtasiye kampanyasıyla bu sessiz krize çözüm üretiyor. "İyilik Zili Çalıyor" sloganıyla kampanya kapsamında Türkiye dahil 26 ülkede toplam 18 bin 100 yetim, öksüz, kimsesiz ve sosyal yetim çocuğa kırtasiye desteği hedefleniyor.



Türkiye'den 26 ülkeye uzanan kampanya


Vakıftan yapılan açıklamada, kampanyanın en büyük hedef kitlesi okul çantalarını dolduramayan, defter ve kalemlerini alamayan Türkiye'deki 8 bin çocuk olacak. UNICEF gibi uluslararası kuruluşların raporlarıyla eğitim altyapısının ciddi hasar gördüğü teyit edilen Suriye'de 2 bin, Yemen'de bin çocuğa ulaşılması planlanırken, Filistin, Afganistan, Arakan, Irak ve İran'da 500'er çocuğa destek verilecek. Kaynak yetersizliğinin kronik bir sorun olduğu Afrika kıtasında 2 bin 100 çocuğa kırtasiye seti dağıtılacak. Balkanlar ve Asya ülkelerinde ise yüzlerce çocuğa ulaşılacak.


Kırtasiye setlerinin içerisinde okul çantası, defterler, kalemler, boyalar, silgi, kalemtıraş ve eğitim sürecinde ihtiyaç duyacakları tüm malzemeler yer alıyor.


Vakıf, 2021'de 3 ülkede başladığı kampanyayı her yıl büyüterek 2024'te 23 ülkeye ulaştırmış, toplam 43 bin çocuğa destek sağlamıştı.


Yetim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yılmaz, kampanyanın amacını şu sözlerle açıkladı:
"Her çocuğun eğitim hayatına eşit şartlarda başlama hakkı vardır. Sorumluluğumuz sadece maddi ihtiyaçları karşılamak değil, onlara toplumun bir parçası olduklarını hissettirmektir. Çocuklarımız sınıf arkadaşlarıyla aynı imkanlara sahip olduğunu gördükçe özgüvenleri artacak. Amacımız sadece kırtasiye vermek değil, hayata dair umut aşılamak."

Yılmaz, Filistin'deki duruma dikkat çekerek, "Filistin'de yaşanan insani kriz ve okulların yıkılmasına rağmen bölgedeki çocuklara umut olmaya devam ediyoruz" dedi.


Bin TL ile bir çocuğa umut


Bağışçılar, 1.000 TL ile bir çocuğun tüm kırtasiye ihtiyacını karşılayabilecek. Dilediği miktarda bağış yapabilen vatandaşlar, kampanyaya destek olabilecek.


Kampanyaya destek olmak isteyenler https://yetimvakfi.org.tr web sitesi üzerinden kredi kartıyla veya havale/EFT yoluyla bağış yapabilir. Ayrıca EĞİTİM yazıp 8868'e SMS göndererek veya vakfın hizmet binalarını ziyaret ederek elden teslim yöntemiyle de katkı sağlayabilir.


Üniversite kontenjanları 184 bin azaldı
Gündem
Üniversite kontenjanları 184 bin azaldı
Üniversite tercihi yaparken aileler yönlendirici değil destekleyici olmalı
Gündem
Üniversite tercihi yaparken aileler yönlendirici değil destekleyici olmalı

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026