|

Yetimlerin başını okşama zamanı

Türkiye'nin 4 bir yanında vatandaşlar bayram namazını kılmak için camilere akın etti. İstanbul'da Eyüp, Fatih, Sultanahmed, Süleymaniye; Ankara'da Kocatepe, Bursa'da Ulucami gibi selatin camilerinde binlerce vatandaş saf tuttu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:11 - 16/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da bayram namazını Süleymaniye Camiinde kıldı.

BAYRAM SILA-İ RAHİMDİR

Namaz sonrası hutbe veren Erbaş, ramazan ayını geride bırakmanın hüznünün aynı zamanda da bayrama kavuşmanın sevincinin yaşandığını söyledi. Bayramın, maddi ve manevi bir arınmanın ardından fıtrata dönüş, öze yöneliş olduğunu belirten Erbaş, şöyle devam etti: "Bayram ibadettir, selamdır, duadır, sıla-i rahimdir, ülfettir, kardeşliktir. Bayram, yetimlerin başını okşama, kimsesizlerin kapısını çalma, muhtaçların yüzünü güldürme, hastalarla hemhal olma zamanıdır. Bayrama sevinçle ulaşan her mümine, bu sevinci elinden geldiğince yaymak ve yaralı gönüllere merhem olmak yaraşır."

MÜMİNLER KARDEŞTİR TAVSİYESİNE UYALIM

Erbaş, dünyada zulüm gören Müslümanlar olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Silahların gölgesinde bayram sevincini yaşayamayan nice kardeşimizin kurtuluşu için yüce Rabbimize dua edelim. Gelin bu bayram, 'Bütün müminler kardeştir' ilahi tavsiyesine uyarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirelim.”

#Ali Erbaş
#diyanet
#Bayram
6 yıl önce