|

Yıl sonuna tamam

15 Aralık’ta açılan Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu hattı olan Üsküdar-Ümraniye Metro Hattından sonra şimdi de Mecidiyeköy Mahmutbey hattı için geri sayım başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2018 Pazar
Güncelleme: 00:06 - 10/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Uysal, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro inşaatının yıl sonunda açılaçağını söyledi.
Uysal, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro inşaatının yıl sonunda açılaçağını söyledi.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi(İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro inşaatının yıl sonunda açılaçağını söyledi. Başkan Uysal, Mecidiyeköy Metro şantiyesinde çalışanlarla birlikte sahur yaptı. Metro çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Uysal, "Bu hattımız 21 istasyonlu 24 kilometrelik metronun günlük yolcu kapasitesi bir milyon olacak. Yılsonuna kadar bu hattın inşaatı tamamlanmış olacak. Bu hatt yaklaşık 5 milyar gibi bir maliyete ulaşmakta. Burası da Üsküdar-Ümraniye metromuz gibi sürücüsüz olacak. Bundan sonra yapılacak bütün hatlarımızın sürücüsüz olmasına özen göstereceğiz" dedi.


YENİ HATLAR GELİYOR

İstanbul'da toplamda 294 kilometrelik metro inşaatının devam ettiğini belirten Uysal, "160 kilometre işleyen metromuz var. Bu da 454 kilometrelik gibi bir metromuz var demek. İstanbul’un ihtiyacı ise bin kilometrenin üzerinde. Vezneciler-Arnavutköy, Kazlıçeşme-Beylikdzü hatlarımızı bu yıl sonunda ihaleye çıkaracağız inşallah. Arnavutköy 3’üncü havalimanı hattımızı da Ulaştırma Bakanlığımız ihale etti” diye konuştu. Kabataş-Mecidiyeköy metro hattının bir yıl gecikmeli açılabileceğini belirten Uysal, "Bizimle ve firmalarımızla ilgili bir durum söz konusu değil. Tarihi eserler bulunduğu için çalışmalar sürüyor” ifadelerini kullandı.

#Metro
#Mahmutbey
#Mecidiyeköy
6 yıl önce