|

Yıldırım’a şeref madalyası

Son Başbakan Binali Yıldırım’a, hizmet süresince gösterdiği üstün başarı dolayısıyla Türkiye’nin en yüksek nişan olan Devlet Şeref Madalyası verildi. Törende konuşan Başkan Erdoğan, “40 yıllık yoldaşlığımızda bizi hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi bazıları gibi yolunu da şaşırmadı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:55 - 14/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Erdoğan, madalya ile ödüllendirdiği Yıldırım’ın kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını söyledi.
Erdoğan, madalya ile ödüllendirdiği Yıldırım’ın kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını söyledi.

65'nci Hükümetin Başbakanı 28'nci Meclis Başkanı Binali Yıldırım'a, Devlet Şeref Madalyası Tevcih Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım'a madalyayı teslim etmeden önce kısa bir konuşma yaptı. Bu madalyanın, devletin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için üstün başarı gösterenlere verildiğini hatırlattı. Erdoğan, özetle şunları söyledi:


BAZILARI GİBİ YOLUNU ŞAŞIRMADI

"Atalarımız önce yoldaş sonra yol derler. Allah'a hamdolsun 40 seneyi aşan siyaset yolculuğunda Rabbim bize Binali Bey gibi sağlam dostlar hediye etti. 40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi bazıları gibi yolunu da şaşırmadı. Binali Bey, Devlet Bahçeli ile beraber bu hassas süreci fitnecilere aldırmadan yönettiler. İlk defa iki farklı partinin bir araya gelerek sandık yoluyla büyük bir dönüşüme imza atabileceğini gösterdiler."

MÜHRÜ TESLİM ETTİ

Yıldırım da törende yaptığı konuşmada "Şahsıma tevdi edilen bu şeref madalyasını 40 yılı bulan devlet ve millet hizmeti ile eşsiz yol arkadaşlığımızın bir nişanesi olarak görüyorum" dedi. Erdoğan, 65. Hükümetin Başbakanı Yıldırım'a, Devlet Şeref Madalyası tevcih etti. Yıldırım ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yürürlükten kalkan Başbakanlığın mührünü Erdoğan'a takdim etti.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Törende Yıldırım'ın hayatını anlatan kısa film gösterimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Gösterimin ardından Erdoğan'ın, Yıldırım ile ilgili dostluk mesajları içeren konuşması Yıldırım’ı duygulandırdı. Yıldırım, bu esnada gözyaşlarını tutamadı. Törende, Yıldırım'ı eşi Semiha Yıldırım ve torunları yalnız bırakmadı.



TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ilk kez gong çalarak göreve resmen başladı. Başkanlık Divanı toplantısına katılan Yıldırım, Genel Kurulu da ilk kez yönetti.

#Binali Yıldırım
#Başkan Erdoğan
6 yıl önce