|

Yıldırım'da hizmet için yıkım başladı

Bursa’nın en eski mahallelerinden Arabayatağı’na modern bir meydan kazandırmak için çalışmalara 5 yıl önce başlayan Büyükşehir Belediyesi Yeşil Cami ek hizmet binasını hizmete açtı ve ardından proje alanı üzerindeki binaların yıkımını başlattı. Başkan Altepe, “Yıldırım’da hizmet yıkarak oluyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 15/03/2015 Pazar
Güncelleme: 21:35 - 14/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bursa’nın en eski mahallelerinden Arabayatağı’na modern bir meydan kazandırmak için çalışmalara 5 yıl önce başlayan Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Cami ek hizmet binasını hizmete açtı, ardından proje alanı üzerinde yer alan binaların yıkımını başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tüm mahallelerdeki yaşam standartlarını en üst seviyeye çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, meydanın Arabayatağı Mahallesi’ne değer katacağını söyledi.


KAMULAŞTIRMA ERTELETTİ

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için tüm mahallelerde adeta bir dönüşüm hareketi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Arabayatağı Mahallesi’nde 5 yıl önce başlattığı ancak kamulaştırma çalışmaları nedeniyle zaman alan meydan düzenleme projesinde sona geldi.


İLK YIKIM 2012'DE YAPILDI

Yaklaşık 2 bin metrekare alana sahip meydanda kalan binalardan birini 2012 yılında kamulaştırıp yıkan Büyükşehir Belediyesi, diğer binaların kaldırılması için de Yeşil Cami yanına ek hizmet binası yaparak hizmete açıldı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Yıldırım gibi çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde hizmet üretmenin zorluğuna dikkat çekti. 


BEŞ YILLIK ÇALIŞMA

Yıldırım’da 10 yıl meclis üyeliği yaptığını bu sayede tüm mahallelerin sorunlarını çok iyi bildiğini dile getiren Belediye Başkanı Altepe, “Buraya yapılacak meydan için 5 yıldır çalışıyoruz. Ancak Yıldırım’da hizmet yıkarak oluyor. Burada da ilk binayı hemen yıkmıştık. Diğer binalar camiye ait olduğu için yeni bina yapmak gerekti. Sürekli takip ettik, sonunda binamız bitti ve bugün açılışını yapıyoruz. Kalan binaların da yıkımını yapıyoruz. En kısa zamanda projeyi başlatacağız” dedi. 


YOĞUN GÖÇ İLE ÇARPIK YAPILAŞMA

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de yoğun göç nedeniyle tahrip olan, plansız yapılaşmanın olduğu Yıldırım’ı planlı hale getirmek için yoğun çaba harcadıklarını vurguladı. Konuşmasında mahalle kavramının önemine değinen Edebali, “Arabayatağı 1890’larda kurulmaya başlayan en eski mahallelerden biri. Yoğun göç nedeniyle çarpık yapılaşma artmış. Buraya camimizi yapmışız ancak bir meydan oluşturulamamış. Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile inşallah camimizin önü bir meydana kavuşacak. Burası Arabayatağı sakinlerinin buluşma noktası olacak” dedi. Arabayatağı Mahallesi Muhtarı M. Selim Sevim hizmete açılan ek bina ve yapılacak meydan düzenleme çalışması için Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

#bursa
#yıkım
#kentsel dönüşüm
9 yıl önce