Yine partiden gizlemiş

Haber Merkezi
04:00, 04/09/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Yine partiden gizlemiş
Kemal Kılıçdaroğlu, Perinaz Mahpeyker Yaman.

26 Mayıs’ta Perinaz Mahpeyker Yaman’ı danışman olarak atayan Kılıçdaroğlu’nun atamayı partiden sakladığı ortaya çıktı. Yaman’ın Atatürk ile ilgili mesajları gündeme gelince Faik Öztrak, Eren Erdem ve Aylin Nazlıaka atama olmadığını öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu ise “Mesajlarını bilseydim atamazdım” diyerek kurmaylarını yalanladı. Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile yaptığı protokolü de partiden gizlemişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, partisine haber vermeden yaptığı atama ve anlaşmalara bir yenisi daha eklendi. Kılıçdaroğlu’nun, 26 Mayıs’ta Perinaz Mahpeyker Yaman’ı danışmanı olarak atamasını Genel Merkez’den de sakladığı ortaya çıktı. CHP’yi karıştıran atama hakkında Kılıçdaroğlu ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, Yaman’ı danışmanı olarak atadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım” dedi. Kılıçdaroğlu, bu açıklamasıyla CHP Sözücüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka’yı yalancı durumuna düşürdü.

ARKADAŞI TAVSİYE ETMİŞ

Gazeteci Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti” dedi. Yaman’ın danışman olarak atandığı ortaya çıkmasının ardından Faik Öztrak, Eren Erdem ve Aylin Nazlıaka, böyle bir atamanın olmadığını savunmuşlardı.

KURMAYLARININ AÇIKLAMALARI

Eren Erdem de “Böyle bir atama söz konusu değildir.” dedi. Aylin Nazlıaka, sosyal medya hesabından, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile konuşarak teyid ettim: Genel Başkanımızın Kadın ve Aile Politikaları danışmanı yoktur” ifadesini kullandı. Faik Öztrak ise, “Medyada tartışılan ismin danışmanlığa atanması söz konusu değildir” paylaşımında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokolü de partisinden saklamıştı. Hatta sözcüsü Öztrak da böyle protokol yok demiş ancak CHP lideri “Faik Beyin de haberi yoktu” ifadelerini kullanmıştı.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026