|

Yirmi sekiz STK’dan baroya kınama: Sapkınlığı meşrulaştırma!

28 STK, zina ve eşcinsellikle ilgili hutbe dolasıyla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı hedef gösteren Ankara Barosu’na karşı birleşti. “İnancımıza ve Değerlerimize Saldıranları Kınıyoruz” başlıklı açıklamayla başlatılan imza kampanyasına kısa sürede 30 binden fazla destek geldi. STK’lar arasında Birlik Vakfı, Memur-Sen, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İHH var.

Haber Merkezi
01:00 - 3/05/2020 Pazar
Güncelleme: 00:33 - 3/05/2020 Pazar
Yeni Şafak
Ankara Barosu
Ankara Barosu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde sarfettiği sözleri bahane ederek İslam’a hakaret eden Ankara Barosu’na tepkiler dinmiyor.

Olayın ardından Birlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Meşale Derneği, Önder ve Yedihilal gibi 28 derneğin biraraya gelerek oluşturduğu çatı kuruluş
adresi üzerinden imza kampanyası başlatıldı. Kampanya metnine saatler içinde çobanından akademisyenine, ev hanımından öğrencisine kadar 30 bine yakın vatandaş imza attı.


İMZALAR 30 BİNİ AŞTI
Yaşananlara toplumun pek çok kesiminden tepkiler yükseldi. İnancımıza ve değerlerimize saldıranları kınıyoruz” diyen onbinlerce vatandaş,
üzerinden başlatılan kampanyaya destek verdi. Kısa süre içinde 30 bini aşkın kişinin imzaladığı kampanyada, Ankara Barosu’nun sapkınlığı meşru göstermeye çalıştığına dikkat çekildi.
İNSANIN DOĞASINA MEYDAN OKUDULAR

İşte o açıklama: “İnancımıza ve Değerlerimize Saldıranları Kınıyoruz. Üzüntümüz; Sodom ve Gomore’nin avukatlığına soyunan bu hukuk mahfilinin basın açıklamasında doğadaki yasalara ve insanın doğasına meydan okuyan sapkınlığı meşru gösterme gayretkeşliğini görmemizden kaynaklanmaktadır. Hayal kırıklığımız ise aynı hukuk mahfilinin eski çağlardan günümüze kadar yeryüzündeki ahlaki sistemlerin ve semavi dinlerin tümünde lanetlenen bir sapkınlığı savunma adına, milli ve manevi değerlerimize hakaret etme hakkını kendisinde görme hususundaki aymazlığından dolayıdır. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın tamamen emri bi’l ma’ruf ve nehyi ani’l münker bağlamındaki haklı ve yerinde ifadelerini ‘halkı kin ve nefrete tahrik’ ediyor gerekçesiyle eleştiren ve kaleme aldığı basın açıklaması ile kutsal değerlerimize karşı beslenen kin ve düşmanlığın belgesini ortaya koyan Ankara Barosu’nu şiddetle kınadığımızı yüce milletimize hürmetle arz ederiz.”



  • Mardin de ayaklandı
  • Ankara ve Diyarbakır barolarıyla dayanışma içinde olduğunu açıklayan Mardin Barosu’na, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç sert tepki gösterdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın beyanlarının dini inanç temelinde olduğunu kaydeden Kılıç, “Sayın Erbaş’ın beyanları Allah’ın emirlerini insanlara söyleme görevi kapsamında, dolayısıyla kendi görevini yerine getirmiş oldu. Kaldı ki dinimizce haram ve yasak sayılan bu eylemi savunmak, İslam’a olduğu gibi diğer inançlara da uymayarak, toplumları helaka kadar götürüyor” dedi. Mardin Barosu’nun bir meslek örgütü olduğunu hatırlatan Kılıç, “Baronun, bu gibi ideolojik görüşleri Mardinli avukatlar adına ‘kınama’ şeklinde açıklaması ise büyük bir talihsizlik. Farklı din, inanç ve görüşe sahip avukatlardan oluşan Mardin Barosu, bu konuda kurumsal yapısının gereğinin dışına çıkıp, sadece bir kesimin fikirlerini esas aldı. Mardin’de mesleklerini icra eden her avukatı töhmet altında bırakan bu açıklamaya, avukatlar gereken cevabı vermelidir” diye konuştu.
  • Kimler destekliyor
  • Biz Türkiye’yiz isimli çatı oluşumunda Birlik Vakfı, Memur-Sen, Eğitimbir-Sen, MTTB, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İHH, MTGBD, Hayat Vakfı, Niyazi-i Mısri K. Vakfı, Meşale Derneği, Diyanet-Sen, Din Görevlileri Derneği, Önder, Yedihilal, TÜGVA, Timav, Malatya Kent Konseyi, Milli ve Dini Hizmetler Vakfı, Bilsam, Misa, Malatya İlim ve İrfan Vakfı, Beşir Derneği, Malatya İlim ve Araştırma Derneği, Tüketici Hakları Derneği, Battalgazi Muhtarlar Derneği, Ati Spor Derneği, Üçbağlar Eğitim Derneği yer alıyor.
#Ankara Barosu
#Sapkınlık
#Eşcinsellik
#Tepki
4 yıl önce