|

Yirmi vekil isyan bayrağı çekti

2. Olağan Kurultay sonrası taşların yerinden oynadığı İYİ Parti’de “oy verilmeyecekler” listesi tartışması devam ediyor. Önceki gün belirlenen Başkanlık Divanı’nda parti içi muhalefetin karşı çıktığı Koray Aydın’a yer verilmesi tartışmaları alevlendirdi. İYİ Parti’de 20’ye yakın milletvekili birlikte hareket etme kararı aldı.

Nur Banu Aras
00:00 - 3/10/2020 Cumartesi
Güncelleme: 22:53 - 2/10/2020 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İYİ Parti’de “oy verilmeyecekler” listesi tartışması devam ediyor. 20’ye yakın milletvekili birlikte hareket etme kararı aldı.

Söz konusu milletvekilleri önümüzdeki hafta bir araya gelip kendilerine yol haritası belirleyecek. Parti içi muhalefetin ilk adımı ise bağımsız hareket etmek olacak. Parti içi muhalefet kurultayda, ‘oy verilmeyecekler listesi’ yayımlanarak aralarında Aytun Çıray, Adnan Sezgin, Aylin Cesur, Hayrettin Nuhoğlu, Ayhan Erel, İsmail Koncuk, Feridun Bahşi, Ümit Özdağ gibi isimlerin partiden tasfiyesinin amaçlandığını belirtiyor.



DEMOKRASİ YOK

Başkanlık Divanı oluşturulmadan önce Genel Başkan Meral Akşener ile görüşüp listeyi hazırlayanların ortaya çıkarılması gerektiğini söylediklerini aktaran muhalif kanat, bu konuda gerekenin yapılmadığını belirterek, ”Parti yönetimi her zaman demokrasiden söz ediyor. Oysa biz bu tutumu ne yazık ki parti içinde göremiyoruz” ifadelerini kullandı. Başkanlık Divanı’nın da GİK listesinin de tamamen Koray Aydın tarafından belirlendiğini öne süren muhalifler, “Eğer parti içi demokrasi yoksa gerek Meclis grubunda, gerekse parti içinde bağımsız cephe oluştururuz” diye tepki gösterdi.

OYLAR DÜŞECEK

Koray Aydın ve ekibinin tabanda karşılığının olmadığını vurgulayan muhalifler yeni yönetimin ‘Cumhur İttifakı’na yakınlaştığını” iddia ediyor. Partideki yeni yapılanmayla birlikte “İYİ Parti’nin oy oranlarının da düşeceği” belirtiliyor. Akşener de muhalif hareketi engellemek için delegelerle görüşme yapacak.

#İYİ Parti
#Koray Aydın
#Milletvekili
4 yıl önce