|

Yolcu otobüsü devrildi: 39 yaralı

İstanbul'dan Sivas'a gitmekte olan yolcu otobüse şarampole devrildi, ilk belirlemelere göre 39 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
10:09 - 9/06/2015 Salı
Güncelleme: 15:17 - 9/06/2015 Salı
DHA

İstanbul' dan Sivas'a gitmekte olan yolcu otobüsü 25 kilometre mesafedeki Sıcak Çermik Kaplıcası yakınlarında yoldan çıkıp bankete düşerek devrildi. Kazada yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak yolun sağ tarafın devrilmesi sonucu, ilk belirlemelere göre 39 kişi yaralandı. Kaza bugün saat 08.00 sırlarında Sivas- Ankara karayolu 25'inci kilometrede Sıcak Çermik Kaplıcası yakınlarında meydana geldi. İstanbul'dan Sivas'ın Zara İlçesi'ne giden Nahit Yurtseven yönetimindeki 58 TF 048 plakalı yolcu otobüsü, henüz bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak yolun sağ tarafındaki bankete girdikten sonra yan yatarak devrildi. İçerisinde 2 sürücü, 1 muavin ve 52 yolcunun bulunduğu otobüsün devrilmesiyle olay yerinde büyük panik yaşandı. Kazanın haber verilmesiyle olay yerine çok sayıda polis, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri ile sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada, sürücü Nahit Yurtseven'in yanı sıra, Şehriban Pelit, Süleyman Kılıç, Emine Arslan, Fatma Uzun, Necla Uğur, Şehriban Yılmaz, Songül ve Arda Ulucan, Ayşe Fırat, Memiş Engin, Erdal Kılıç, Samet, Yasin ve Semih Polat, Döne Ayan, Çiçek Yurtseven, Yunus Karagöz, Gülşen ve Emine Bilir, Emine Uğur, Perihan Polat, Atila Çağlayık, Halil Yılmaz, Selahattin Coşkun, Şerife Akkuş, Hayriye Gülçiçek, Feride Coşkun, İsmet ve Hanife Duran, Yusuf Ulucak, Ali Uzun, Hamit Arman, Ercan Dursun, İlhan Akçan, Furkan Musaoğlu, Hatice Karagöz, Elif Uzun ve Mehmet Gökçe yaralandı. Otobüste bulunan 16 kişi ise kazayı yara almadan atlattı.. Ambulanslarla Sivas'ta bulunan çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınan yaralıların durumları iyi olduğu öğrenildi. Yaralıların bir kısmına olay yerinde müdahele edilirken, bazılarının şok yaşadığı görüldü.



ŞOFÖR UYUDU İDDİASI

Otobüs yolcuları Yozgat'ta şoför değişikliği yapıldığını belirterek, direksiyona geçen şoförün uyuduğunu ve kazanın bu nedenle gerçekleştiğini iddia etti. İkinci şoför Ahmet Erzurumluoğlu ise olay sırasında kendisinin alttaki kabinde uyuduğunu ve bir şey bilmediğini söyledi.



VALİ OLAY YERİNE GELDİ

Sivas Valisi Alim Barut da kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu ve otobüsteki bazı yolculara geçmiş olsun dleklerini iletti. Vali Barut 52 yolcusu bulnan otobüsün büyük ihtimalle sürücünün uyuması nedeniyle devrildiğini belirterek şöyle dedi: ''Ağır yaralı olmadığını görüyoruz. Cumhuriyet Savcılığının yaptığı incelemelerden sonra şoförün uyuyup uyumadığına dair durum belli olacak'' dedi. Kazanın ardından yan yatan otobüs çekici yardımı ile kaldırılarak tedbir amacı ile kontrol edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.





#sivas kaza
#yolcu otobüsü kaza
#istanbul yolcu otobüsü kaza
#son dakika haberleri
9 yıl önce