|

YPG'li canlı bomba 24 yaşındaki Necar

Ankara'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin Suriyeli Salih Neccar olduğu belirlendi. 1992 doğumlu olan Neccar'ın terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG ile bağlantılı olduğu da tespit edildi. Neccar'ın patlattığı otomobil ise İzmir'den kiralanmış ve polise 10 gün önce çalıntı bildirimi yapılmış.

Yeni Şafak ve
11:27 - 18/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:01 - 18/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Canlı bomba Salih Neccar'ın patlattığı otomobilin İzmir'den kiralanıp ardından da çalındığı, plakasının İstanbul'daki başka bir araçtan kopyalandığı belirlendi.
Canlı bomba Salih Neccar'ın patlattığı otomobilin İzmir'den kiralanıp ardından da çalındığı, plakasının İstanbul'daki başka bir araçtan kopyalandığı belirlendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'yı kana bulayan teröristin YPG mensubu Suriyeli Salih Neccar olduğunu açıkladı.


Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı ziyareti sonrasında düzenlediği basın toplantısında, "Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccar isimli Amûde 1992 doğumlu. Amûde, Kuzey Suriye'de bir şehir. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur" dedi.



24 yaşındaki Salih Neccar'ın kimlik bilgilerine vücut parçalarından ve parmak izinden ulaştı. Geçtiğimiz Temmuz ayında Suriyeli mültecilerle birlikte Türkiye'ye girdiği sanılan teröristin parmak izinin sınırda alındığı öğrenildi.



14 kişi gözaltında


Emniyet birimleri canlı bomba Neccar ile bağlantılı olarak şu ana kadar 14 şüpheliyi gözaltına aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gözaltı sayısının artacağını duyurdu.





Otomobil İzmir'den çalıntı plakası İstanbul'dan kopya


Neccar'ın dün akşam saatlerinde Dikmen Caddesi'ndeki Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlattığı otomobil ise çalıntı çıktı. 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan Volkswagen Scirocco model araç, yaklaşık 15 gün önce İzmir'den kiralanmış ve süresi bitince teslim edilmediği için “çalıntı" ihbarı yapılmış. Askeri servis minibüslerini geçiş sırasında patlatılan çalıntı otomobilin 10 gündür Ankara'da olduğu geriye dönük incelenen kayıtlarda ortaya çıktı. İstanbul'daki bir otomobile ait kopyalanmış plaka ile Ankara'da dolaşan aracın 3 kez kameralara takıldığı öğrenildi. Bomba yüklü otomobil, kayıtlara göre 11 Şubat günü saat 13.03'te patlama noktasına yakın olan Eskişehir yolu üzerindeki Köy Hizmetleri Binası noktasında bulunan kameralar tarafından görüntülendi.











#Salih Neccar
#Amuda
#başbakan davutoğlu
8 yıl önce