|

YSK'dan sızma yok

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin internette yayınlanmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2016 السبت
Güncelleme: 21:31 - 8/04/2016 الجمعة
Yeni Şafak

Güven, bir soru üzerine “Biz her seçim döneminde yasanın amir hükmü gereğince seçmen listelerini, kütükleri siyasi partilere veriyoruz. Bundan ötesi ne, ne oldu onu bilemiyorum” dedi. “Kimliklerin değişmesi söz konusu mu?” sorusuna karşılık Güven, “Bu, idarenin bileceği iş YSK'nın işi değil” dedi.



YARGININ BİLECEĞİ İŞ


Konuyla ilgili daha sonra bir açıklama daha yapan Güven, “İnternet sitelerinde yaptığımız araştırma sonucunda elde ettiğimiz bilgiler, siyasi partilere verdiğimiz veri tabanıyla uyuşmaktadır. Bizdeki kayıtlarla bire bir uyumlu olmasına rağmen sistemimizden herhangi bir sızma yoktur. Çok güçlü şekilde sistemi koruyoruz. İnternette dolaşan dosyadaki verilerin 2008 tarihinde paylaşılan dosyalarla uyumlu olduğu görülmüştür. O dönemde listeleri kimlerin aldığı bizde var ama kim sızdırmıştır, bu yargının bilebileceği bir şey” ifadelerini kullandı.


#Yüksek Seçim Kurulu
#Sadi Güven
٪d سنوات قبل