|

Yunan askerlerin telefonu Ankara’da incelenecek

Türkiye sınırını geçerek girdikleri yasak askeri bölgede yakalanan ve sonrasında çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 2 Yunan askerin üzerinden çıkan cep telefonları dijital inceleme için Ankara'ya gönderildi.

Yeni Şafak
10:09 - 6/03/2018 Tuesday
Güncelleme: 10:33 - 6/03/2018 Tuesday
Diğer
Edirne'de yakalanan askerler geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.
Edirne'de yakalanan askerler geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.

Türkiye sınırını geçerek girdikleri yasak askeri bölgede yakalanan ve Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada geçtiğimiz cuma günü tutuklanan iki Yunan askeriyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Milliyet'in haberine göre, askerlerin üzerinden çıkan telefonlar dijital inceleme için Ankara’ya gönderildi.

Savcılık iki askerin telefonlarını detaylı dijital inceleme için Ankara’daki Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na gönderdi. Jandarma kriminal uzmanlarının yapacağı incelemede telefonlardaki mevcut görüntüler ve (varsa) silinmiş diğer dijital veriler tespit edilecek.

  • İki Yunan askeri hakkında ‘Askeri casusluğa teşebbüs’ ve ‘Yasak askeri bölgeye girmek’ suçlarından soruşturma başlatılmış, askerler ‘Yasak askeri bölgeye girmek’ suçlarından tutuklanmıştı. Askerlerin tutukluluğuna yapılan itiraz dün ilgili mahkeme tarafından reddedilmişti.

#Yunanistan
#Türkiye
#Asker
6 years ago