|

Yunan tahriki

Önceki gece Kardak'a sızmak isteyen bir Yunan botu, uyarılara rağmen durmayınca Türk Sahil Güvenlik Gemisi'ne çarptı. Hasar alan bot, bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:08 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yunanistan önceki gece tehlikeli bir tacize imza attı.
Yunanistan önceki gece tehlikeli bir tacize imza attı.

Kardak krizinin yıldönümü dolayısıyla Ege Denizi’nde tansiyonu yükselten Yunanistan önceki gece tehlikeli bir tacize imza attı. Yunanistan'a ait bir bot Kardak'a yanaşmak istedi.Türkiye tarafından yapılan uyarılarına rağmen durmayan bot, Türk Sahil Güvenlik Gemisi ile çarpıştı. Hafif bir hasar alan Yunan botu bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

LEROS ADASINA DÖNDÜ

Yunan basını, Türk gemisinin bota kıç tarafından çarptığını iddia etti. Haberlerde zarar gören Yunan botunun onarım için Leros Adası’na nakledildiği öne sürüldü. Tahriklere karşı Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları Kardak nöbeti 24 saat devam etti. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı gemi ile botlar, dün sabah saatlerinden itibaren Çatal Ada, Çavuş Adası ve Kardak önlerinde devriye görevini aralıksız sürdürdü.

ADIM ADIM TAKİP

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait hücumbot da Çavuş Adası önlerinde demir attı. Kardak civarında seyreden Yunan Sahil Güvenlik botu, Türk Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri unsurlarınca dikkatle takip edildi. Ekiplerin bölgedeki devriyesi sırasında Yalıkavak, Turgutreis ve Gümüşlük Limanı’ndan çıkan bazı balıkçılar da Kardak bölgesinde avlandı. Türk güvenlik birimlerinin Kardak kayalıkları bölgesinde bekleyişi sürüyor.

#Yunanistan
#Türkiye
#Çardak
6 yıl önce