|

Yüreklere kor düştü

Manisa'da 33 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası için, “Kaza yüreklerimize kor düşürmüştür, annelerin yüreklerine kor düşürmüştür” diyen Bakan Çelik, kazayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını söyledi

İzmir
00:00 - 17/04/2007 Salı
Güncelleme: 01:30 - 17/04/2007 Salı
Yeni Şafak
Yüreklere kor düştü
Yüreklere kor düştü

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Zafer İlköğretim Okulu öğrenci, öğretmen ve velilerinden 33 kişinin öldüğü Aksaray'daki trafik kazasıyla ilgili adli soruşturma ve idari incelemenin devam ettiğini belirterek, “İhmali olan insanlara şüphesiz ki, gerekli ceza verilecek” dedi.

İHMAL CEZALANDIRILIR

Çelik, Turizm Haftası'nın açılışı dolayısıyla Ankara Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen törendeki sözlerine Aksaray'daki kazada yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Çelik, “Kaza, yüreklerimize kor düşürmüştür, annelerin yüreklerine kor düşürmüştür. Bir taraftan adli soruşturma devam ediyor, bir taraftan idari inceleme devam ediyor. Bunun sonucunda ihmali olan insanlara şüphesiz ki, gerekli ceza verilecek” dedi. Gezilerin, öğrenciler açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Çelik, çocukların zarar görmemesi için tüm önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

GEZİLER İPTAL EDİLDİ

Dün eğitim ve öğretime devam edilen Zafer İlköğretim Okulu'nda ise bayraklar yarıya indirildi. Dün de mezarlıklar acılı İzmirlilerin ziyaretçi akınına uğradı. Aksaray'da ise kazanın gerçekleştiği otobüse vatandaşlar tarafından çiçek bırakıldı. Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ise, Kapadokya'yı gezmek için yola çıkan ve Aksaray'da ölen öğrenci ve veliler için ilçede bir anıt yaptırma kararı aldıklarını söyledi. Sakarya Valisi Hüseyin Atak, yaşanan kazanın ardından öğrenci gezilerini ikinci bir emre kadar yasakladıklarını belirtti.

17 yıl önce