|

Yüzüme bak evladımın katili

Reyhanlı saldırısında oğlunu kaybeden Medine Erdemci, önceki gün görülen davada, 53 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5 bin 306 yıl hapis cezasına çarptırılan Yusuf Nazik’e böyle seslendi: Yüzüme bak evladımın katili. Olmayan vicdanın birazcık varsa elini vicdanına koy, gerçekleri söyle ki vicdanın rahat etsin.

04:00 - 15/05/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:36 - 15/05/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Medine Erdemci
Medine Erdemci

MİT operasyonuyla Suriye’den getirilen Reyhanlı saldırısının planlayıcılarından Yusuf Nazik’in 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması, patlamada hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin acılarını bir nebze dindirdi.


KARAR İÇİMİZİ RAHATLATTI

İlçedeki saldırıda oğlu Oğulcan Tuna’yı kaybeden 11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, dernek binasında yaptığı açıklamada, şehit aileleri olarak mahkeme sürecinin 6 yıldır takipçisi olduklarını aktardı.

Önceki gün gerçekleştirilen son duruşmada Yusuf Nazik ile ilgili verilen kararın yüreklerine su serptiğini ifade eden Tuna, “Bir nebze de olsa bu karar içimizi rahatlattı” dedi. Tuna, diğer sanıklar Aykan Hamurcu ve Hasan Kabakulak’ın ise verilen cezaların ardından tahliye edildiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu: “Bunları tahliye etmek bence şehit ailelerinin içine biraz dokundu. Adalete biz güveniyoruz ve sonuna kadar da adaletin yanındayız ama bu süreci de takip edeceğiz. Bu cezalar bize yeter mi? Yetmez, daha bunun sonu gelmedi. Biz 11 Mayıs Şehitler Derneği ve şehit aileleri olarak bu süreci takip edeceğiz.”

BU LAFLAR ÇOK AĞIR GELMİŞ

  • Dernek üyelerinden, saldırıda oğlu Halil Erdemci’yi kaybeden Medine Erdemci de ilk günden bu yana her duruşmaya katıldığını aktardı. Saldırının planlayıcılarından Yusuf Nazik ile mahkeme salonunda diyaloğunun olduğunu belirten Erdemci, o anları şöyle anlattı: “Hakim ona suçunu sorarken ‘Ben her şeyi anlattım’ dedi. Ben de ona döndüm ‘Bana bakar mısın’ dedim. Döndü ve ‘Yüzüme bak evladımın katili. Olmayan vicdanın birazcık varsa elini vicdanına koy, gerçekleri söyle ki vicdanın rahat etsin’ dedim. Kimin zerre kadar eli varsa, kim ona bu işi yaptırmışsa gerçekleri söylemesini istedim. Döndü yüzüme baktı ve gözleri doldu, ağlamaya başladı. ‘Ben çok rahatsız oldum, bana bu laflar çok ağır geldi ben gerçeklerin hepsini söyledim’ diye cevap verdi.”
#Reyhanlı
#Saldırı
#Medine Erdemci
#Yusuf Nazik
5 yıl önce