|

Zafer Çika’ya hüzünlü veda

İzmir’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Demet Akbağ’ın eşi 58 yaşındaki Zafer Çika, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Merkezi
04:00 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 00:59 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Tabutun üzerine, ‘Zafer Çika’ yazılı 35 numaralı Galatasaray takımı forması ile atkısı serildi.
Tabutun üzerine, ‘Zafer Çika’ yazılı 35 numaralı Galatasaray takımı forması ile atkısı serildi.

Çika’nın cenaze namazı, öğle namazı sonrası İzmir’deki Alsancak Hocazade Camisi’nde kılındı. Çika’nın musalla taşına konulan tabutunun üzerine, ‘Zafer Çika’ yazılı 35 numaralı Galatasaray takımı forması ile atkısı serildi. Namazdan bir saat önce camiye gelen Zafer Çika’nın 20 yıllık eşi ünlü oyuncu Demet Akbağ, ayakta durmakta güçlük çekti.


ÇEŞME’DE DEFNEDİLDİ

Demet Akbağ’a kız kardeşi Sedef İybar ve yakınları destek olmaya çalıştı. Demet Akbağ- Zafer Çika çiftinin 19 yaşındaki oğulları Ali Çika’yı da babasının tabutu başında birçok film ve projede annesi Akbağ’a rol arkadaşlığı yapan Yılmaz Erdoğan teselli etmeye çalıştı. Erdoğan, tabutun başında gözyaşı döken Ali Çika’ya koluna girerek destek oldu. Demet Akbağ ve oğlu Ali Çika’nın kalp şeklinde yaptırdığı çelenk, tabutun başına konuldu. Zafer Çika’nın daha önce eşi Demet Akbağ’a “Beni Çeşme’ye göm Demet” diye vasiyet ettiği öğrenildi. Bu nedenle Çika’nın cenazesi Çeşme ilçesindeki Alaçatı Mezarlığı’nda defnedildi.

#Demet Akbağ
#Zafer Çika
#Vefat
#Cenaze
5 yıl önce