|

Zafer marşları yazacağız

Yeni dönemin ilk kabinesini 1. Meclis’te toplayan Başkan Erdoğan, “Meclisin açılışı için cuma saati, bu mübarek günün bereketi ve feyzinden istifade edebilmek amacıyla seçilmişti. Biz de aynı hissiyatla burada toplandık. İnşallah bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:49 - 14/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Başkan Recep Tayyip Erdoğan yeni dönemin ilk kabinesini 1. Meclis’te topladı.
​Başkan Recep Tayyip Erdoğan yeni dönemin ilk kabinesini 1. Meclis’te topladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 24 Haziran seçimleriyle yaşadığı tarihi dönüşümün ilk adımını, milli iradenin tecelligahı olan eski TBMM çatısı altında, milletin şahitliğinde attıklarını belirtti. Erdoğan, eski TBMM binasında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 1. Toplantısı Açılış Töreni'nde, "Yeni yönetim sistemimize göre kurduğumuz kabinemizin ilk toplantısını yapacağımız günde tıpkı bundan 98 yıl önce olduğu gibi yapalım istedik. Duyguluyum, zira bu çatının altında böyle bir başlangıç yapmak çok şeyler hatırlatıyor bize" ifadelerini kullandı.

98 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ

Tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanımadıklarını vurgulayan Erdoğan, "Bu vesileyle Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, 1. Meclisimizin ve devletimizin ilk başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile istiklalimizin kazanılmasında emeği geçen tüm milletvekillerimizi, komutanlarımızı, askerlerimizi, 7'sinden 77'sine erkeğinden kadınına tüm kahramanlarımızı tazimle, rahmetle yad ediyorum. Ruhlarına gelin birer Fatiha okuyalım" dedi.

1. MECLİS CUMA GÜNÜ AÇILMIŞTI

“Meclisin açılışı için cuma saati, bu mübarek günün bereketi ve feyzinden istifade edebilmek amacıyla seçilmişti. Biz de bir mübarek cuma günü aynı hissiyatla burada toplandık. 1. Meclis Gazi bir Meclis'ti. Aynı şekilde yeni yönetim sistemimizin merkezi olan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz de bildiğiniz gibi gazi bir mekandır. Bugün, eski Meclis binasındaki bu törenimizi bu tarihi sürekliliğin bir sembolü olarak görüyorum. Onun için duyguluyum, onun için bu duygusallığımı hoş görün.”


ESKİ DEĞİL ESKİMEZ MECLİS

Erdoğan, şunları kaydetti: "Şehadetle ve gazilikle girdiğimiz Anadolu topraklarını, aradan geçen bin yılın ardından yine aynı inanç, azim ve kararlılıkla savunuyoruz 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımızdan sonra hep birlikte elimizi açıp tıpkı Akif gibi Rabb'imizden bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını dilemiştik. İnşallah, bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız. İnşallah, bundan sonra çocuklarımıza sadece başarılarımızın hikayelerini anlatacağız. Eski deniyor ama eskimez Meclis binasında düzenlediğimiz törenin hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum."


Hacı Bayram’dan yola çıktı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleriyle, ilk kabine toplantısı öncesi Hacı Bayram Camisi'ne gelerek cuma namazı kıldı. Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Hacı Bayram Camisi avlusunda toplanan vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı.

NAMAZI ERBAŞ KILDIRDI

Erdoğan, kendisini coşkuyla karşılayan vatandaşları el sallayarak selamladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kıldırdığı cuma namazında, "Milletçe Yeniden Doğuş: 15 Temmuz" konulu hutbe okundu.

BAKARA SÜRESİNİ OKUDU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı için gittiği Hacı Bayram Camii'nde Bakara Suresi'nin ilk ayetlerini okudu. Buradaki programda Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile bazı milletvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve parti yöneticileri de hazır bulundu. Cami çevresinde çok sayıda arama ve güvenlik noktası oluşturulurken polis helikopteri de havadan güvenliği sağladı.

Kırgızistan’da Erdoğan hutbesi

Kırgızistan’ın Oş Merkez Camisi’nde Cuma namazı hutbesinde Başkan Erdoğan için dua edildi, Türk-İslam coğrafyasına selam gönderildi. Oş şehri Merkez Camisi’nde kılınan Cuma namazında, hutbenin ardından Anadolu Türk İslam coğrafyasına selam gönderildi ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan için dualar edildi. Cuma hutbesini gerçekleştiren imam hatibi hutbesinde “Türkiye’ye Allah zeval vermesin, dualarımız Türk kardeşlerimize. Türkiye memleketinin başında bulunan Recep Tayyip Erdoğan’a Allah zihin açıklığı ve bilgelik versin “ifadesini kullandı

  • Köprüdeki yürüyüşe katılacak
  • Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yarın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenecek yürüyüşe katılacak. Ankara’daki programını tamamladıktan sonra İstanbul’a geçecek olan Erdoğan burada önce 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Şehitler Anıtı’nı ziyaret edecek. Ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenecek yürüyüşe katılacak olan Başkan Erdoğan burada halka hitap edecek. Erdoğan ayrıca 15 Temmuz Şehitler Makamı’nın hemen altındaki bin 500 metrekarelik alanda inşaatı devam eden “15 Temmuz Şehitler Müzesi”nin de kısmi açılışı gerçekleştirilecek.
#Recep Tayyip Erdoğan
#Başkanlık Sistemi
#Meclis
6 yıl önce