|

Zekai Aksakallı 15 Temmuz'u anlattı

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı 15 Temmuz'u anlattı. Aksakallı, "Semih Terzi babası hasta olduğu için izin istedi, babası hasta olduğu için izin verdim. Ömer Halisdemir ile 8 kez görüştüm. Terzi'yi öldürmesini istedim. "Terzi hain" dedim.

Yeni Şafak
16:01 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:11 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ve darbecilere ilk kurşunu sıkan Astsubay Ömer Halisdemir
Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ve darbecilere ilk kurşunu sıkan Astsubay Ömer Halisdemir

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ifade verdi. Aksakallı, "Semih Terzi babası hasta olduğu için izin istedi, babası hasta olduğu için izin verdim. 2'inci başkan toplantıyı terk edince bir sorun olduğunu anladım. Ömer Halisdemir ile 8 kez görüştüm. Terzi'yi öldürmesini istedim. "Terzi hain" dedim. Özel Kuvvetlerde darbeye katılanların oranı yüzde 5'dir." dedi.



Şehadetinin ardından Halisdemir'i gördüğü anı anlatan Aksakallı; "Halisdemir'in üstündeki örtüyü kaldırdım ve alnından öptüm" ifadelerini kullandı.



Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davada mahkeme başkanı İsmail Ademoğlu, tanık ÖKK Komutanı Zekai Aksakallı'nın duruşma günü il dışında olacağını ifade ederek, beyanının tespitini talep ettiğini, bu nedenle celse açılarak Aksakallı'nın beyanının alındığını bildirdi. Aksakallı ifadesinde, "Semih Terzi babasının hastalığını bahane edip o gün izin aldı. 8 defa telefonda görüşüp Ömer Halisdemir'e Semih Terzi'yi vurmasını ben söyledim. Halisdemir'in üstündeki örtüyü kaldırıp alnından öptüm" ifadelerini kullandı.




"Yaşar Güler toplantıyı terk edince ne olduğunu anladım"


Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı, mahkemeye sunduğu ifadesinde, ayrıca 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "TSK'da kriz ve olağanüstü durumlarda personel kışlayı terk etmesin emri verilir. Bu emir 15 Temmuz'da verilseydi darbe girişimi ortaya çıkardı. Genelkurmay 2'nci Başkanı Yaşar Güler toplantıyı terk edince bir sorun olduğunu anladım" dedi.








#Zekai Aksakallı
7 yıl önce