|

Hakkari’de terör operasyonu haberi: 7 tutuklama

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 10 kişiden 7'si tutuklandı.

Yeni Şafak
19:27 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:09 - 24/03/2017 Cuma
IHA
Hakkari’de terör operasyonu
Hakkari’de terör operasyonu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 10 kişiden 7'si tutuklandı. Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine ve önlenmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla yürütüldüğü bildirildi. Açıklamada, "Terörle Mücadele Şubesi ve Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ortak ortaklaşa yapılan operasyonlar sonrası şüpheli görülen 8 YPS üyesi yakalanmış, 5'i adli makamlarca tutuklanmıştır. Yapılan aramalarda patlamaya hazır bomba düzenekleri ele geçirilmiştir." ifadeleri yer aldı.



Açıklamada, PKK'nın Yüksekova'daki üyeleri tarafından büyükşehirlerden kandırılarak ilçeye getirilen kızların PKK'nın kamplarına gönderilmek istendiğinin tespit edildiği, bunun üzerine düzenlenen operasyonda da terör örgütünün sözde Yüksekova sorumluları N. P. ve R. G'nin yakalanarak adli makamlara sevk edildiği, şüphelilerin PKK'ya yardım ve yataklık suçundan tutuklandığı aktarıldı.



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş:

"Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari illerinde terörden zarar gören çiftçilerimizin, tarımsal kooperatiflerin ve tarım işletmelerinin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesiyle ilgili bir karar bugün Bakanlar Kurulumuz tarafından imzalandı."



Hakkari'de Valilik'ten nevruz kutlamalarına izin

- HDP ve DBP'nin Hakkari'de düzenleyeceği nevruz kutlamalarına Hakkari Valiliği izin verdi. Biçer mahallesindeki Otogar mevkiinde nevruz alanında yarın HDP ve DBP'nin organize edeceği kutlamalara Hakkari Valiliği'den izin çıktı. 11.00- 15.00 saatleri arasındaki kutlamalara ilişkin HDP ve DBP Tertip Komitesi basın açıklaması yaptı. DBP binasında yapılan açıklamaya, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP ve DBP İl Eş Başkanları ile Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Necmettin Acar katıldı. Tertip Komite Başkanı Acar, Hakkari'de 21 Mart 2017 tarihinde düzenlenecek olan Nevruz programı ile ilgili Hakkari Valiliği'ne yaptıkları başvurunun kabul edilip izin çıktığını belirtti. HDP Van Milletvekili Lezgin Botan da Hakkari Nevruzu için Valiliğin izin verdiğini, Nevruz programının Otogar mevkiinde gerçekleştirileceğini belirterek şöyle konuştu: "Yarın saat 11.00 da halkımızı gönül rahatlığı içerisinde nevruza bekliyoruz. Gerekli tedbirler alınmış. Ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı yok. Alanın güvenliği ile ilgili de bütün tedbirler de alınmış durumda. Yalnız bu nevruz bayramı Kürt halkı açısından bahar bayramı ötesinde de yaşamış olduğu coğrafyada siyasal içeriği de vardır. Yani tarihsel bir süreç yaşıyoruz. Ortodoğu'nun içinden geçtiği tarihsel süreç, yine Kürt halkının içinden geçtiği son iki yıllık tarihsel süreci ifade edecek ve buna cevap verecek. Kürt halkının aynı zamanda referanduma giderken, Kürt halkının haklarının anayasal anlamda güvence altına alınmasında bu söz konusu referandumda bunun ifade edilmediğini dolayasıyla nevruz aynı zamanda hem referanduma cevap olabilecek, hem Hakkari'nin seçilmiş iradesi şu an tutsak. Rehin alınmış durumda. Hakkari'de neredeyse yüzde 85 oy almış 3 milletvekili şu an tutsak. Dolayısıyla Hakkari halkı bu nevruzda bu durumu da ortaya koyacak. Hakkari halkının kendi iradesine sahip çıkması adına herkesin bu nevruza katılması çağrısında bulunuyoruz."



#Hakkari
#terör operasyonu
7 yıl önce