|

102 yaşındaki kadın 48 saatte kıtaları aştı

THY, tarihinin en yaşlı yolcusu 102 yaşındaki Nepalli Ang Phurba Sherpini'yi, Katmandu'dan ABD'nin Boston kentine 48 saatte taşıdı. Katmandu'ya gitmek üzere dün oğlu ve geliniyle Atatürk Havalimanı'na gelen Sherpini, tespihi, yerel kıyafeti ve geleneksel "namaste" selamıyla yolcuların yoğun ilgisini çekti.

Yeni Şafak
12:16 - 5/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 12:29 - 5/01/2019 Cumartesi
AA
Ang Phurba Sherpini
Ang Phurba Sherpini

Türk Hava Yolları (THY), tarihinin en yaşlı yolcusu olan 102 yaşındaki Nepalli Ang Phurba Sherpini'yi Katmandu'dan ABD'nin Boston kentine taşıdı.

THY'nin 85 yıllık tarihinin en yaşlı misafiri Sherpini ile oğlu ve gelini, Nepal'in başkenti Katmandu'dan dün THY'nin tarifeli uçağıyla Türkiye'ye geldi.

Gece otelde konaklayan Sherpini, öğle saatlerinde Boston'a seyahat etmek üzere araçla Atatürk Havalimanı'na ulaştı.

Tekerlekli sandalyede oturan Sherpini'nin işlemleri, Turkish Ground Services (TGS) yer hizmetleri personeli tarafından yapıldı.


Basın mensuplarının sorularını İngilizce bilen oğlunun yardımıyla cevaplayan Sherpini, ABD'de yaşadığını ancak kendisinden 3 yaş küçük kardeşini ziyaret etmek için başkent Katmandu'ya gittiğini belirtti.

Doğum gününü uçakta kutladı

  • Sherpini, bir gazetecinin uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrına ilişkin sorusunu, "Bizim Budizm inanışımıza göre hayatı güzel ve sağlıklı yaşamalıyız. Güzel şeyler yapmalıyız. Çocuklarım da bize iyi bakıyor. Benim aslında 10 çocuğum vardı ama yedisi öldü. İki kız ve bir oğlum hayatta ve 12 torunum var" şeklinde cevapladı.

Ang Phurba Sherpini, 1959'a kadar Tibet'te yaşadıklarını, savaş nedeniyle oradan kaçtıklarını, Nepal'de Everest Dağı'nın bulunduğu bir bölgeye yerleştiklerini kaydetti.


48 saatte 3 kıta dolaştı

Üç kıta arasındaki seyahatini oğlu ve gelini ile yapan Sherpini, önceki gün Katmandu'dan İstanbul'a geldi. Yaşlı yolcu kendisini Amerika kıtasına taşıyacak uçuşu beklemek üzere İstanbul’da bir otele yerleşti. İstanbul’da yaklaşık 21 saat dinlenen Nepalli yolcu, dün THY'nin İstanbul- Boston uçuşuyla Türkiye’den ABD'ye uçtu. Böylece seyahati sonunda 48 saat içinde üç kıtaya ayak basmış oldu.

#ABD
#Ang Phurba Sherpini
#Atatürk Havalimanı
#Nepal
#THY
#yaşlı yolcu
5 yıl önce