11 yaşındaki çocuk taşa dönüşüyor

Yeni Şafak
13:40, 09/06/2016, PerşembeG: Güncelleme: 14:00, 09/06/2016, Perşembe
Yeni Şafak
11 yaşındaki çocuk taşa dönüşüyor
Nepalli çocuğun hastalığı hayatını yaşanmaz hale getirdi.

Nepal'de bir çocuk, sahip olduğu hastalıkla yavaş yavaş "taş heykel" görünümünü alıyor. 11 yaşındaki çocuğun hayatı görüntüsü sebebiyle çok zorlaşmış durumda. Ailesi, maddi durumu kötü olduğu için çocuğu tedavi ettiremeyince, ülkedeki bir sanatçı, çocuğun tedavisini üstlendi.

Nepal'in Bangung kentinde dünyaya gelen bir çocuğun vücudu yavaş yavaş taşlaşmaya başladı.



Doğduğundan sadece 15 gün sonra vücudundaki değişiklikleri farkeden anne Nar Kumari, oğlunun derisinin kararmaya ve sertleşmeye başladığını söylüyor. İngiliz Daily Mail'de yer alan habere göre, 11 yaşındaki Ramesh Darji, "İktiyozis" adı verilen bir tür deri hastalığına yakalandı.



"İyileşmesi imkansız"


Yavaş yavaş tüm bedenini kaplayan hastalık öyle bir boyuta ulaştı ki, Ramesh şuanda yürüme ve konuşma kabiliyetini kaybetti. Ramesh'in ailesi, çocuklarını tedavi ettirebilmek için çok sayıda doktora başvurduğunu ancak tedavinin imkansız olduğunu ya da çok pahalıya mal olacağını söylediklerini aktardı.


http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/06/09/01/54/resized_73163-f2b83cfc3.jpg

Nepalli sanatçı üstlendi


Hastalık nedeniyle görünümü normal insanlara göre oldukça garipleşen Ramesh'in arkadaşları ondan korkup kaçtığı için, küçük çocuk psikolojik anlamda da çok rahatsız hissetmesinin ardından ailesi ve çevresi bu duruma bir çözüm bulmak için harekete geçti.



Ramesh'e ait bir görüntünün sosyal medyada yayılmasının ardından Nepalli bir sanatçı çocuğun tedavisini üstlenmek istediğini duyurdu. Nepalli sanatçı Sanjay Shrestha, bir gün gelirlerin tamamı Ramesh'in tedavisi için kullanılmak üzere bir konser düzenledi. 11 yaşındaki çocuk şimdi Nepal'de özel bir hastanede tedavi görüyor. Doktorlar, Ramesh'in hayatını daha kolay hale getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ediyor.


http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/06/09/01/52/resized_f468e-ce5b60e24.jpg







Başlıklar :Nepal
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026