|

11 yaşındaki çocuktan yetişkinlere terapi seansı

New York'ta 11 yaşındaki bir çocuk kendi gibi küçük masasını attığı metroda yetişkinlere terapi seansları veriyor. Duygusal tavsiyelerin aldığı terapiler ise karşılığı ise sadece 2 dolar.

Yeni Şafak
11:15 - 13/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:55 - 13/02/2017 Pazartesi
Diğer
New York'ta 11 yaşındaki bir çocuk kendi gibi küçük masasını attığı metroda yetişkinlere terapi seansları veriyor.
New York'ta 11 yaşındaki bir çocuk kendi gibi küçük masasını attığı metroda yetişkinlere terapi seansları veriyor.

Ciro Ortiz, New York metrosuna attığı masanın üzerine astığı "Duygusal Tavsiye 2 Dolar" yazılı bir karton asıyor. Henüz 11 yaşında olan Ciro, her pazar öğleden sonra New York metrosuna gelip yetişkinlere tavsiyelerde bulunup onlara 5 dakikalık terapi seansları uyguluyor.



Küçük çocuğun insanlara yardım etme fikri ise okul arkadaşları ile yaşadığı stresli dönem sonrası aklına gelmiş. Babası Adam Ortiz, “Küçüklüğünden beri ahlaki yanı çok güçlü. Küçükken de her şey hakkında tutkulu bir perspektife sahipti, özellikle ilişkiler ve insan davranışları gibi konularda.” diyor.






Ciro yaptığı işi şöyle anlatıyor: “Aslında en mutluluk verici yanı, insanların kendilerine ve diğer şeylere karşı hissiyatları üzerinde etki etmek. Bu standı görmek bile onlara bir şey için umut verebilir. Kendilerine ve belki genel olarak dünyaya dair iyi hissettirebilir. Değişim gerçekleşecek, çünkü hayat böyledir. Hayat her zaman değişecek ve insanların bununla başa çıkması gerekir.”



Ciro'nun danışanları, onun insanın hoşuna gidecek cevapları vermek için uğraşmadığını söylüyor. Konuya odaklandığını ve tavsiyelerini dürüstçe verdiğini anlatıyorlar. Her hafta aşağı yukarı 50 dolarlık kazanç elde eden Ciro, bu parayı da okulda öğle yemeği parasını karşılayamayan arkadaşlarına veriyor.






#Ciro Ortiz
#New York Metrosu
#metroda tavsiye veriyor
7 yıl önce