|

14. İstanbul Bienali, 5 Eylül'de başlayacak

İKSV tarafından düzenlenen bienal, Carolyn Christov-Bakargiev tarafından "TUZLU SU: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori" başlığıyla şekilleniyor. Bienal, 30'un üzerinde noktada iki ay boyunca izleyicilere sunulacak.

Yeni Şafak
08:35 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 05:43 - 21/05/2015 Perşembe
AA

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen bienal, Carolyn Christov-Bakargiev tarafından "TUZLU SU: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori" başlığıyla bir dizi iş birliği içerisinde şekillenmeye devam ediyor.



Carolyn Christov-Bakargiev'in bienali şekillendirdiği isimler arasında Anna Boghiguian, Arlette Quynh-Anh Tran, Aslı Çavuşoğlu, Cevdet Erek, Chus Martinez, Elvan Zabunyan, Emin Özsoy, Emre Hüner, Füsun Onur, Griselda Pollock, Marcos Lutyens, Pierre Huyghe, Vilayanur Subramanian Ramachandran, William Kentridge yer alıyor.



İstanbul Bienali, 5 Eylül-1 Kasım arasında şehre dalga dalga yayılacak. Ücretsiz gezilebilecek bienal, 30'un üzerinde noktada iki ay boyunca izleyicilere sunulacak. Bienalde, 60'ın üzerinde sanatçının yanı sıra aralarında deniz bilimci, hikaye anlatıcısı, matematikçi ve nöro bilimcilerin de bulunduğu diğer katılımcılar, kolektif ve zamansız bir ortak düşünme deneyinde buluşacak. Bienalde, düşüncenin alabileceği formlar matematikle, fenle, bitkilerle ve sanatla iç içe araştırılacak. Bienal kapsamında aynı zamanda paneller ve okuma günleri gibi etkinliklerin olduğu kamusal program ile film programı da düzenlenecek.



Bienal, çok sayıda kurum, kuruluş, uluslararası fon sağlayıcı ve fon kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirilecek.



Bienal tüm şehre yayılıyor


Bienaldeki sanat yapıtları ve projeler, 5 Eylül'den itibaren Boğaz hattı boyunca, Karadeniz'den Marmara Denizi'ne ve şehrin iki yakasında 30'un üzerinde farklı mekanda gezilebilecek.



Bienal sergilerinin yer alacağı mekanlar arasında Büyükada'daki Splendid Palas ve Troçki Evi, Şişli'deki yeni Hrant Dink Vakfı binasının yanı sıra ARTER, İstanbul Modern, Masumiyet Müzesi, SALT Galata ve Depo gibi sanata ayrılmış alanlar yer alıyor.



14. İstanbul Bienali'nde yer alacak sanatçıların bienal için üretecekleri yeni prodüksiyonlarına kaynak yaratmak amacıyla başlatılan "Uluslararası Dostları ve Hamileri" başlıklı destek programının Onursal Başkanlığı'nı Orhan Pamuk üstlenecek. Pamuk ayrıca sanatçı kimliğiyle de İstanbul Bienali'ne katılacak.

#İKSV
#Bienal
#Carolyn Christov-Bakargiev
9 yıl önce