|

Bir buçuk tonluk boğa bir saat içinde satıldı

Sivas’ın Şarkışla İlçesinde kurulan İç Anadolu bölgesinin en büyük hayvan pazarında, bir buçuk tonluk kurbanlık boğa bir saat içerisinde 21 bin 500 liraya alıcı buldu.

Yeni Şafak
12:14 - 6/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:31 - 6/08/2018 Pazartesi
IHA
1.5 tonluk bir boğa Sivas'ta kurulan hayvan pazarında 21 bin 500 liraya alıcı buldu.
1.5 tonluk bir boğa Sivas'ta kurulan hayvan pazarında 21 bin 500 liraya alıcı buldu.

Sivas’ın Şarkışla İlçesinde bulunan İç Anadolu bölgesinin en büyük hayvan pazarında kurbanlıklar satışa çıktı. Kurbanlıkların karkas olarak kilosunun 18 ile 22 bin lira arasında hesap edildiği pazarda bir buçuk tonluk bir boğa 21 bin 500 liraya alıcı buldu. Pazarın en büyük boğası olarak kabul edilen insan boyunda ki boğa bir saat içerisinde satıldı. Tokat’ın Niksar ilçesinden pazara gelen Şener Korkmaz isimli besici boğasına 23 bin lira istese de boğa uzun pazarlıklar neticesinde 21 bin 500 liraya satıldı. Pazardaki diğer besiciler ve kurbanlık almak isteyen vatandaşlar dev boğanın önünde fotoğraf çektirdi.

Boğayı yetiştiren besici Şener Korkmaz, kurbanlık fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla düşük olmasına rağmen satışların iyi olmadığını belirtti.

  • Bir buçuk tonluk boğayı satın alan ve ismini açıklamayan alıcı ise, “Kurbanlık olduğu için aldım. Aklım yok ondan aldım. Hem besicimiz Tokat’tan kalkmış gelmiş. Buradan boş dönmesin” dedi.

#kurbanlık
#sivas
#boğa
6 yıl önce