|

155 tane 'İyilik Tırı' yollarda

Diyanet İşleri Başkanlığı ile TDV tarafından Suriyeli sığınmacılar, Bayırbucak Türkmenleri ile Doğu ve Güneydoğu'daki terör mağdurlarına yönelik başlatılan "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adlı yardım kampanyası kapsamında ihtiyaç sahiplerine bugüne kadar 155 tır yardım malzemesi gönderildi.

Yeni Şafak
15:08 - 20/03/2016 Pazar
Güncelleme: 13:08 - 20/03/2016 Pazar
AA

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Türkiye'deki terör ve bölgedeki savaş mağdurları için başlattığı "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" adlı kampanya kapsamında bugüne kadar 155 tır yardım malzemesi toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.



TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, yaptığı açıklamada, vatandaşların yardımlarını dünyanın bütün mağdur ve mahrum bölgelerine ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye'nin etrafını ateş çemberine benzeten Bilgin, milyonlarca kişinin yerinden yurdundan edilerek Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını belirtti.



"Türk halkı gönlünü açtı"


Türk milletinin yardımseverliğinin tarihten gelen bir kültür, aynı zamanda inandığı dinin gereği olduğunu ifade eden Bilgin, halkın Türkiye'ye sığınanlara evini, yuvasını, gönlünü açtığını ve onları sahipsiz bırakmadığını söyledi.



Yardım tırlarının içinde kuru gıdalar başta olmak üzere temizlik ürünleri, battaniye, giysi, su, un, şeker gibi malzemelerin bulunduğunu dile getiren Bilgin, şöyle konuştu:



"Kilis Öncüpınar sınır kapısında konuşlandırılan mobil mutfak ile Suriye Azez bölgesinde yaşayan ailelere günlük 5 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Azez bölgesindeki ailelere günlük 30 bin ekmek dağıtımı yapıyoruz. Terör belasından kaçıp civar ilçelere sığınan kardeşlerimize de her gün hazır yemek ve sıcak ekmek dağıtıyoruz. Bunlara ek olarak yardım kartları yapıyoruz. Bu yardım kartlarıyla da ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz."



Başlatılan kampanyada vatandaşların yardım duygusunun halen diri olduğunu gördüklerini ve bundan dolayı da çok mutlu olduklarını söyleyen Bilgin, ihtiyaçların mevsime göre değişiklik gösterdiğini, bu durumu da göz önüne alarak gelecek günlerde yeni yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade etti.



Bilgin, kampanyanın devam ettiğini ve yardımda bulunmak isteyen vatandaşların online olarak SMS'lerle veya banka hesapları aracılığıyla nakdi yardımda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.

#Diyanet işleri Başkanlığı
#Suriyeli sığınmacılar
#TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin
#Terör Mağdurları
#Türkiye Diyanet Vakfı
#Türkmen Dağı
8 yıl önce