|

2 dolara keşfetti 100 bin dolar kazandı

Nijeryalı Muhammed Bah Abba geliştirdiği çömlek buzdolabı ile halkın çektiği yiyecek sıkıntısını büyük ölçüde çözmeyi başardı. Abba, 2 dolara mal ettiği keşfi ile sebzeler 4 haftaya kadar saklanabiliyor.

Yeni Şafak
09:59 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 10:31 - 9/12/2016 Cuma
Diğer

Elektriğe sahip olmayan bir çok fakir yerleşim alanlarında yiyecekleri muhafaza etmek büyük bir sorun. Zaten kısıtlı olan yiyeceklerin buzdolabının olmaması sebebiyle kısa sürede bozulması yiyecek sıkıntısını daha da artırmakta. Nijeryalı Muhammed Bah Abba da Afrika'da taşıma su ile hayatta kalmaya çalışanlar için çok işe yarayan bir keşif geliştirdi. Keşif özellikle Afrika'da su şebekesinin olmadığı bu bölgelerde 5 kişinin getirebileceği suyu daha sağlıklı bir şekilde taşımaya yönelik..















Nijeryalı Muhammed Bah Abba adlı kişi geliştirdiği çömlek buzdolabı bu sorunu büyük ölçüde çözmeyi başardı.

Geniş bir kabın içine kısmen ufak bir kap yerleştiriliyor, daha sonra aradaki boşluğa ıslak kum konuyor. Kapların üstü de ıslak kumaş parçasıyla örtülüyor. Buharlaşan su ısıyı da beraberinde götürüyor ve böylece yüzey ısısı düşmüş oluyor.


Ve iki tane çömleğin iç içe geçmesi ile keşfettiği elektriğe ihtiyacı olmayan çömlek buzdolabı yiyeceklerin uzun süre saklanabilmeyi sağlıyor.

Böyle bir kabın içinde domates ve biber 3 hafta, diğer sebzeler 4 haftaya kadar saklanabiliyor.

2 dolara keşfetti 100 bin dolarlık saat kazandı

Mohammed Bah Abba, 2 dolara mal ettiği bu buluş sayesinde 100 bin dolarlık bir saat kazandı.



#Afrika
#Keşif
#Buzdolabı
7 yıl önce