|

26 çift Kız Kulesi’nde ‘evet’ dedi

Arnavutköy Belediyesi, yıllardır dini nikahla yaşayan 26 çift için Kız Kulesi'nde toplu nikah töreni düzenledi. Kabataş İskelesi'nden vapurlar ile Kız Kulesi'ne getirilen çiftler, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın kıydığı nikahla dünya evine girdi.

Yeni Şafak
08:39 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:41 - 26/09/2016 Pazartesi
IHA

Arnavutköy Belediyesi, yıllardır dini nikahla yaşayan ve resmi nikahı olmayan Arnavutköylü vatandaşlar için Kız Kulesi'nde toplu nikah töreni düzenledi. Gelinlik ve damatlıklarını giyen 26 çift, Kabataş Vapur İskelesi'nden alınarak, Kız Kulesi'ne götürüldü. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Kız Kulesi'nde çiftlerle bir araya gelerek, yıllardır dini nikahla yaşayan, çocukları olan fakat resmi nikahları olamayan çiftlerin resmi nikahını kıydı. Nikah töreni sonrası ise çiftler, Kız Kulesi'nin içerisine geçerek birlikte yemek yiyip, mutlu günlerinin tadını çıkardı.



“Çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum"

Böylesine güzel bir etkinliğe imza atmış olmaktan dolayı son derece mutluluk duyduğunu belirten Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “ Bugün burada güzel bir etkinlik var. Her yıl yaptığımız ve geleneksel hale gelen toplu nikah törenimizi bu yıl İstanbul'un en kıymetli mekanlarından bir tanesinde gerçekleştirdik. Kız Kule'miz çok değerli ve tarihi bir mekan. Burada az önce çiftlerimizin nikah akdini gerçekleştirmiş olduk. Onlara ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Eminim ki gelecek hayatlarında, hatıralarında ve gelecek nesillerine anlatacakları çok önemli bir an olarak şuan kayıt altına geçti. Çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum" diye konuştu.



“2 aylık bir çocuğumuz var"

Eşi ile 1 sene 3 aydır dini nikahlı evli olduğunu söyleyen Yaşar İyikalaycı, “Nikah bu güne kısmet oldu. 2 aylık bir çocuğum var. Çok mutluyuz. Böyle bir tarihi mekanda da nikah kıymak güzel bir duygu" dedi.


2 yıldır eşi Ayşe ile evli olduğunu belirten Yaşar Akgün, “ Ben zaten 2 yıldır evliyim. Kısmet bu güneymiş. Zaten eşimin yaşı tutmuyordu. O yüzden nikahımız bugüne kaldı. Bu nikah bizim için güzel bir anı olacak. İleride çoluk çocuğumuza anlatacağımız güzel bir şeyler olacak" diye konuştu.


Çok heyecanlı olduğunu belirten Ayşe Akgün ise “2 senedir eşimle evliyiz. Burada evlenmek güzel bir duygu, hayal gibi.Çok heyecanlıyım" dedi.

#Arnavutköy Belediyesi
#Kız Kulesi
#Nikah
#Toplu nikah
8 yıl önce