|

28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı

Türkiye'nin ortak ülke olarak katıldığı 28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı, törenle açıldı.

Yeni Şafak
11:36 - 21/04/2016 jeudi
Güncelleme: 17:39 - 21/04/2016 jeudi
AA
200 yayınevinin katılımıyla gerçekleşen 28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı tören eşliğinde açıldı.
200 yayınevinin katılımıyla gerçekleşen 28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı tören eşliğinde açıldı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki fuarın açılış törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Soner Şahin'in yanı sıra çok sayıdakitapsever katıldı.



Saraybosna'nın, Türkiye için özel bir yeri ve anlamı olduğunu ifade eden Turşucu, "Bosna Hersek bizim için Bursa'dan, İstanbul'dan, Konya'dan farkı olmayan, kardeşlerimizin olduğu bir ülkenin adıdır." dedi.



Avrupa ülkeleri ile Suudi Arabistan'dan 200 yayınevi katılıyor


Fuara, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ülkeleri ile Suudi Arabistan ve İran'dan yaklaşık 200 yayınevi 2 binden fazla kitapla katılıyor.



Fuarda, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın da stantları yer alıyor. Stantlarda ayrıca, Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'den 9 yayıncıya yer veriliyor.



28. Uluslararası Saraybosna Kitap Fuarı, 25 Nisan'a kadar ziyarete açık kalacak.



#Saraybosna
#Kitap Fuarı
#Bosna Hersek
#Orhan Erdem
#Hamdi Turşucu
il y a 8 ans