|

40 şehit diplomata belgesel

Dışişleri Bakanlığı, 1973 ile 1985 yılları arasında yurt dışında şehit edilen 40 diplomat için belgesel film çekecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:21 - 8/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanlığı, bugüne kadar Sidney, Ottava, Lahey, Lizbon ve Viyana’da şehit diplomatlar için anıt ve plaket çalışmaları yaptı.
Dışişleri Bakanlığı, bugüne kadar Sidney, Ottava, Lahey, Lizbon ve Viyana’da şehit diplomatlar için anıt ve plaket çalışmaları yaptı.

Daha önce Ermeni terör örgütlerince diplomatların şehit edildiği noktalarda anıt çalışmaları yapan bakanlık, şehit diplomatların hatıralarını yaşatacak bir de belgesel film çekilmesi için çalışmalar yapacak.

ANIT DİKİLMİŞTİ

Dışişleri Bakanlığı, bugüne kadar Sidney, Ottava, Lahey, Lizbon ve Viyana’da şehit diplomatlar için anıt ve plaket çalışmaları yaptı. Son olarak, 14 Temmuz 1983 tarihinde ASALA terör örgütü tarafından Brüksel’de şehit edilen Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği İdari Ataşesi Dursun Aksoy’un adı Büyükelçiliğin yenilenen toplantı salonuna verilmişti. 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle, teröristler tarafından şehit edilen Büyükelçilik mensupları ve aile bireyleri için, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği binasında tesis edilen anı köşesi ise geçtiğimiz günlerde resmi törenle açılmıştı.

  • Terör örgütleri iş birliği yapmıştı
  • Ermeni terör örgütleri ASALA, ARA, JCAG’ın saldırılarında 1973-1985 yılları arasında 40 Türk diplomat ve yakını şehit oldu. Yurt dışında Türk diplomatlara yönelik gerçekleştirilen terör eylemlerinde örgütler arası iş birlikleri ve bazı devletlerin desteği de söz konusu oldu. Ermenistan Gizli Ordusu, Fransa Eylül Örgütü, 17 Kasım gibi paravan örgütler ve PKK da ASALA’nınn Avrupa’daki eylemlerine destek vermişti.

#Sidney
#Ottava
#Lahey
#Lizbon
6 yıl önce