|

7 güzel öncü, gençlerle buluşturulacak

2012'den bu yana önemli projelere imza atan YediHilal, yepyeni bir projeyle sahaya iniyor. Proje kapsamında 13 farklı noktada toplam 87 grup ve 7 öncü isim ile 7 Güzel Okuma programı gerçekleştirilecek. İşte söz konusu etkinliğe dair tüm detaylar...

Yeni Şafak
19:19 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:31 - 9/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

2012'den bu yana önemli projelere imza atan YediHilal, yepyeni bir projeyle sahaya iniyor. Proje kapsamında 13 farklı noktada toplam 87 grup ve 7 öncü isim ile 7 Güzel Okuma'ya programı gerçekleştirilecek.



7 Güzel Öncü

Projenin ilk dönem çalışması olarak bu baharda okunacak isimler ise şöyle:


Abdurrahman Cahit ZARİFOĞLU, Aliya İZZETBEGOVİÇ, Hasan el-BENNÂ, İsmet ÖZEL, Necip F. KISAKÜREK, Rasim ÖZDENÖREN, Sezai KARAKOÇ.




Gençlerle buluşacak

YediHilal Üniversiteler Başkanı Samet Paçacı, ''Okuma gruplarının çeşitli kurum ve vakıflar tarafından zaten organize edildiğinin farkındayız. Ancak biz bunlara ilaveten teşkilatlı bir şekilde okuma grupları kuruyoruz'' dedi.



Paçacı, farklarının 'teşkilatlı' bir okuma olduğunu belirttikten sonra şöyle devam ediyor:



''Birer okutman ve kendisine her türlü konuda yardımcı olacak birer koordinatör ile 13 ayrı noktada, erkekler ve bayanlar için ayrı ayrı toplamda 87 gurup ile 'sistemli' ve 'organize' halkalar kuruyoruz. Böylece, her biri kendi alanlarında ihtisas sahibi şair-yazar ve hocalarımızı üniversiteli gençlerle buluşturacağız."



Proje kapsamında belirlenen isimlerin eserlerini okutacak okutmanların alanlarında ihtisas sahibi kişilerden oluşması da dikkati çekiyor. Yedi İklim dergisi editörü Ali Haydar Haksal, yazar Demet Tezcan, Din ve Hayat dergisi editörü Kamil Büyüker, şair-yazar Hüseyin Akın, Arka Kapak dergisi editörü Yunus Emre Tozal bu isimlerden sadece birkaçı…



Ayrıntılı bilgi ve online kayıt için;

- (0216 201 14 24)



#YediHilal
#okuma
#proje
8 yıl önce