|

Abdülhamid'i anlamak geçmişi anlamaktır

Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid sergisi Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde ziyaretçilerini bekliyor. Serginin yönetmeni Coşkun Yılmaz, "Abdülhamid'i anlamak sadece onun hükümdarlık yaptığı dönemi anlamak değil geçmişi anlamaktır” dedi.

Yeni Şafak
10:31 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:40 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
 II. Abdülhamid Han'ın cenaze töreni ve kılıç kuşanması gibi tarihi olayların görsellerinin de bulunduğu sergi 28 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.
II. Abdülhamid Han'ın cenaze töreni ve kılıç kuşanması gibi tarihi olayların görsellerinin de bulunduğu sergi 28 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.

"Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid" sergisi Türk ve İslam eserleri Müzesi'nde ziyaretçilerini bekliyor. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce birçok arşivden derlenerek hazırlanan serginin tarih danışmanları Erhan Afyoncu ve Mahmut Ak. Yönetmenliğini İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz'ın üstlendiği sergide yaklaşık 80 eserin fotoğrafları yer alıyor. Sergide, dönemi yansıtan resim ve gravürlerin yanı sıra telgraf makinesi, traş takımı, tesbih, asa, tabanca, kılıç gibi II. Abdülhamid Han'a ait özel eşyaların ve belgelerin çok sayıdaki fotoğrafı yer alıyor. Hicaz Demiryolu çalışmaları, II. Abdülhamid Han'ın cenaze töreni ve kılıç kuşanması gibi tarihi olayların görsellerinin de bulunduğu sergi 28 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.


Dönemini aşan Sultan

Sultan II. Abdülhamid sergisi ile alakalı sorularımızı yanıtlayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, "Sultan Abdülhamid'i anlamak sadece onun hükümdarlık yaptığı dönemi anlamak değil bir geçmişi, bir devletin kuruluştan o güne getiren süreci anlamak ve o günden sonrasını da anlamak demektir. Abdülhamid, sadece kendisiyle başlayıp biten bir dönemin hükümdarı değil kendisinden önceki olayların da etkilerini idare etmeye çalışan kensinden sonra da bu değerlerin ayakta kalmasına özen gösteren bir padişahtır" dedi.

#Sultan İkinci Abdülhamid Han
6 yıl önce