|

Adrenalinin adresi: Köprülü Kanyon

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Köprülü Kanyon Milli Parkı, adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi haline geldi.

Yeni Şafak
10:07 - 5/06/2016 Pazar
Güncelleme: 07:34 - 5/06/2016 Pazar
AA
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Köprülü Kanyon Milli Parkı, adrenalin tutkunlarının değişmez adresi oldu.
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Köprülü Kanyon Milli Parkı, adrenalin tutkunlarının değişmez adresi oldu.

Beşkonak Mahallesi'nde bulunan, yaklaşık 14 kilometre uzunluğu ve 100 metreyi aşan duvarlarıyla Türkiye'nin en uzun kanyonu olma özelliğine sahip bölgede, yaz döneminde günde ortalama 2 bin, yılda da 250 bin kişi rafting yapıyor.



Antalya'ya gelen yerli ve yabancı adrenalin tutkunlarının uğrak noktalarından olan kanyon, dünyada rafting yapılabilen en tehlikesiz parkurlardan biri sayılıyor.



3-4 saat süren bot macerası


Köprüçay'a gelen konuklara 46 rafting merkezi hizmet veriyor. Rafting turlarına, çok sayıda yerli ve yabancı turist katılıyor.



En yoğun dönemini temmuz, ağustos ve eylülde yaşayan kanyonda, rehber eşliğindeki rafting turu 3-4 saat sürüyor.



Yaklaşık 12 kilometrelik parkurda rafting yapanlar, hem nehirde botla gezmenin heyecanını yaşıyor hem de doğal ve tarihi güzellikleri görme, serin sularda yüzme imkanı buluyor.



"
Rafting
cilerin yüde 30'u Türk"


Manavgat Karabük Beşkonak Köprülü Kanyon Su Sporlarını Geliştirme ve Turizm Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, martta nevruz tatilinde İranlıların gelmesiyle başlayan rafting turlarının, mayısta Avrupalı turistlerin katılımıyla devam ettiğini söyledi.



Rafting müşterisinin yüzde 30'unun Türk olduğunu belirten Armağan, "Rafting heyecanını bir kez yaşayan, ikinciye mutlaka geliyor. Burası Antalya'da tek rafting yapılan yer. Burada 6 yaşında çocuk da rafting yapıyor 65 yaşındaki kişi de. Tekerlekli sandalyeyle bile gelip bota binenler var." dedi.



Avrupalılar, İranlılar ve Suudi Arabistanlıların raftingi çok sevdiğini dile getiren Armağan, "Nevruzda İranlılar yağmurun altında bile rafting yapmak istedi." diye konuştu.



#Rafting
#Antalya
#Köprülü Kanyon
8 yıl önce