|

AGD şehitler için 600 fidan dikti

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Çanakkale şehitlerinin yıl dönümünde şehitler için fidan dikti. Etkinliğe katılan AGD İstanbul Başkan Yardımcısı İbrahim Kalaycı, Hz. Peygamber'in "Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz" hadis-i şerifine nail olabilmek için öğrencilerle fidan diktiklerini söyledi.

Yeni Şafak
15:48 - 10/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:59 - 10/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Etkinliğe onlarca öğrenci katıldı.
Etkinliğe onlarca öğrenci katıldı.

İstanbul Çatalca’da düzenlenen fidan dikim etkinliğine ilk ve ortaokul öğrencilerinden oluşan 600 öğrenci katıldı.

Her öğrencinin bir fidan diktiği 'Toprağa düşen her fidan için bir Fidanda siz dikin' etkinliğinde konuşan AGD İstanbul Başkan yardımcısı İbrahim Kalaycı, ‘Bizler yüz yıl sonrasını düşünerek çalışmalar yapıyoruz.’dedi.

Kalaycı, ‘‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekiniz, on yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz; ama yüzyıl sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştiriniz’ düsturuyla hareket ediyor ve bu şuurla yüzyıl sonrasını düşünerek gençlik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Peygamber efendimizin ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz’ hadis-i şerifine de nail olabilmek için İstanbulumuzun farklı ilçelerinden 600 öğrencimizle bugün fidanlarımızı dikiyoruz.’dedi.

Erbakan Hatıra ormanı açıldı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hatıra ormanı adı verilirlen bu alanın ağaçlandırma çalışmaları önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine vurgu yapıldı. Etkinliğe katılan tüm öğrencilerin ellerindeki fidanları toprağa dikti.

Kuran’ı kerim okunması ile başlayan etkinlik yapılan konuşmalar ve fidan dikiminin ardından katılımcılara ikram edilen yemekle son buldu.

#AGD
#Anadolu Gençlik Derneği
#Necmettin Erbakan
#İbrahim Kalaycı
7 yıl önce