|

Ah küçük bir ağaç olsam...

Forrest Carter'ın pek çok dile çevrilen ve sinemaya da uyarlanan ödüllü romanı "Küçük Ağacın Eğitimi", sevgi, duyarlılık, dürüstlük ve samimiyeti kızılderili mantığı içinde aktarıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 12/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 15:42 - 10/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Global dünya ve küresel köy hikâyelerinden gına geldi; her şey 'suni', her şey 'sahte', her şey 'kopya', nerede o eski günler, o insanlar, o dostluklar... Gelişme, ille de öz değerlerden kopma, var olmak için yok etme anlamına gelmek zorunda mı?.. Ödünç sevinçler, yandan çarklı heyecanlar, ezbere dayalı eğitim ve savaşa endeksli barış düşüncesi ile nereye kadar gidilebilir ki... Aklınızın ucundan dahi böylesi soru(n)lar geçmiş ise üzülmeyin; hâlâ 'kurtarılabilecek ve kurtarabilecekler' arasındasınız demektir bu... Ve sizde hâlâ insanı 'umursayan', acılarını 'paylaşan' bir yürek var demektir. Hayatın bütünselliğini 'savunan' bir kültürün mesajını ciddiye alacak kadar... Yirmi yıldır yayın hayatında olan Say Yayınları, okuyucuya hayatın bütünselliğini 'savunan' bir kültürün mesajını aktaran bir kitabı sunuyor: Forrest Carter'ın otobiyografik romanı "Küçük Ağaç'ın Eğitimi"ni.



Hemen hemen alfabesi ve matbaası bulunan tüm dillere çevrilen, sinemaya uyarlanan, ödül üstüne ödül alan, sevgiyi, duyarlılığı, dürüstlüğü, samimiyeti kızılderili mantığıyla işleyen bu kitap, yüzeysel ve mekanik ilişkilerin hakim olduğu günümüzde, özellikle Heidi, Küçük Prens, Martı ya da Şeker Portakalı'ndaki samimiyeti, dürüstlüğü özleyenler için ideal bir kitap... Ve unutulan / unutturulan kızılderili dünyasının yaşam felsefesine bir kez daha saygı duruşunda bulunmak isteyenler için... Belki de en çok, kitle iletişim araçlarının kölesi olanlar ve bir örnekliği temel alan eğitim sistemini sorgulamak isteyenler için... Kitabın yazarı Forrest Carter otobiyografik romanı Küçük Ağaç'ın Eğitimi'nde olduğu gibi büyükanne ve büyükbabasının yanında yetişir. İlkgençlik rüyası yazarlığa 45 yaşında atılır. Kısa, ama mucizelerle dolu edebi hayatı ona birçok ödül ve başarı kazandırır. "Öç Günlüğü" adlı kitabı "Batı Barut Kokuyor" olarak sinemaya uyarlanır. Filmi Client Eastwood yönetir. Film, gişelerde kâr yapan ilk 'western' filmi olur. Say Yayınları / Tel: 0 212 512 21 58



#Forrest Carter
#"Küçük Ağacın Eğitimi"
23 yıl önce