|

Ahmet Yaşar Hocaefendi Hakk'a yürüdü

Nakşibendi meşayıhından ve Trabzon'un yaşayan büyük alimlerinden Ahmet Yaşar Hocaefendi, tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında vefat etti. Ahmet Yaşar Hocaefendi'nin cenaze namazı yarın öğle namazından sonra Trabzon'da kılınacak.

Yeni Şafak
11:17 - 8/03/2016 Salı
Güncelleme: 15:09 - 8/03/2016 Salı
Diğer

Nakşibendi meşayıhından Ahmet Yaşar Hocaefendi 82 yaşında hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü Ahi Evren Kalp Damar Cerrahisi Hastalıkları Hastanesi'nde hastanesinde hayatını kaybeden Ahmet Yaşar Hocaefendi'nin cenazesi 9 Mart Çarşamba günü öğle namazını müteakip Trabzon İskenderpaşa Camisi'nde kılınacak.





Kurtulmuş'tan başsağlığı


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ahmet Yaşar Hocaefendi'nin ölümü üzerine Twitter'dan açıklama yayınladı.






Trabzon'un yetiştirdiği önemli alimlerden biriydi


İlim ehli bir ailenin evladı olarak 1934 yılında Trabzon'un Of ilçesinin Ballıca köyünde dünyaya geldi. Dört yaşında Kur'an-ı Kerim okumaya, altı yaşında Arapça ve dini eğitim tahsiline başladı. Bölgesindeki Süleyman Sula, Süleyman Çıkrık gibi meşhur hocaefendilerdn ders okuyarak Muhammed Sula Hocaefendi'den 18 yıl süren eğitimini tamamlayıp icazetini aldı. Askere gitmeden evvel hafızlığa başladı ve tamamladı. 1959 yılından 1977 yılına kadar 18 yıl boyunca yüzlerce talebe okuttu. 1960 Yılında Gümüşhaneli Dergah'ına mensup Nakşibendi Tarikatı şeyhlerinden Trabzonlu Hacı Abdurrahman (Beşikçi) Efendi ile tanışarak Tarikatı Nakşibendiye'ye intisap etti. Hacı Abdurrahman Efendi'nin 1972 yılında vefat etmesi üzerine aynı vazifeyi devam ettirmeye başladı. 1979 yılında Yavuz Selim Vakfı'nın kurulmasına vesile oldu. Hocaefendi 1977 yılından bu yana; başlattığı dersleri hastalanıncaya kadar devam ettirdi.



#Ahmet Yaşar Hocaefendi
#Nakşibendi
8 yıl önce