|

Ailesi bulunamayan Umut'tan kötü haber

Antalya'da 10 yıldır Gülsüm Kabadayı tarafından bakılan felçli Rus genç Umut, gece saatlerinde rahatsızlanarak yoğun bakıma kaldırıldı. Umut'un tamamen bitkisel hayatta olduğunu söyleyen Gülsüm Kabadayı, "Çok üzgünüm, herkesten dua bekliyorum" dedi.

Yeni Şafak
16:33 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 11:21 - 15/01/2018 Pazartesi
IHA
Gülsüm Kabadayı, engelli Umut'a 10 yıl boyunca gönüllü olarak baktı.
Gülsüm Kabadayı, engelli Umut'a 10 yıl boyunca gönüllü olarak baktı.

Antalya'da yaklaşık 10 yıl önce trafik kazası sonucu tüm vücudu felç olan ve yatağa bağımlı hale gelen Rus asıllı Umut adı verilen genç, özel bir hastanede yoğun bakıma alındı.

Umut'un Korkuteli ilçesinden ambulansla Konyaaltı ilçesindeki özel bir hastaneye getirildiğini belirten manevi annesi Gülsüm Kabadayı, "Benim oğlum oturuyordu, gülüyordu. Tedavimiz çok iyi sürüyordu. Gece sütünü içirdim. Sonra dilinin geriye çekildiğini gördüm. Hemen ambulansla hastaneye geldik. Hiç kıpırtı yok, tamamen bitkisel hayatta. Karaciğerinde sorun olduğunu söylediler, trombosit veriyor. Sağ olsun herkes yanımızda, herkesten dua bekliyorum, çok üzgünüm" dedi.


10 yıldır gönüllü olarak bakıyor

Ağustos 2008'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören bir yakınına refakat eden Gülsüm Kabadayı, geçirdiği trafik kazası sonucu aynı hastanenin yoğun bakım servisinde kalan ve adı bile bilinmeyen gençle ilgilenmeye başlamıştı. Gence yaklaşık 2 ay gönüllü olarak bakan Kabadayı, vücudunun hiçbir yeri tutmayan ve konuşamayan gence "Umut" adını koymuştu. Kabadayı, daha sonra "Umut"u evine götürerek ona sahip çıkmıştı.

Yatağa bağımlı yaşayan gencin bütün ihtiyaçlarını karşılayan, hastaneye götürüp getirerek fizik tedavi hareketlerini, yemeğini ve bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, Antalya'da 'yılın annesi' seçilmişti.

#Gülsüm Kabadayı
6 yıl önce