|

Berat Zarifoğlu: Cahit Zarifoğlu'nun hayali televizyon kurmaktı

Uluslararası Genç Derneği tarafından düzenlenen Tecrübe Söyleşileri’nde Cahit Zarifoğlu anıldı. Usta şair Cahit Zarifoğlu'nun eşi Berat Zarifoğlu, "En büyük hayali televizyon kurmaktı. Ben de ona 'Televizyonumuz var' derdim. 'Ama biz bildiğimiz doğru haberleri verelim' derdi" şeklinde usta şairi anlattı.

Yeni Şafak
09:30 - 24/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:45 - 24/09/2018 Pazartesi
AA
Zarifoğlu ailesi, usta şairi tüm yönleriyle anlattı.
Zarifoğlu ailesi, usta şairi tüm yönleriyle anlattı.

Uluslararası Genç Derneği ve Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Tecrübe Söyleşileri’nde, ailesi bir baba ve eş olarak Cahit Zarifoğlu’nu anlattı. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Zarifoğlu’nun ailesi konuk oldu.

Betül Zarifoğlu, babası Cahit Zarifoğlu'nun çok şefkatli ve çocuklarına karşı ilgili olduğunu belirterek, "Babam vefat ettiğinde 10 yaşındaydım. Haliyle hatırladığım şeyler ev halleri, oyunlar, sofralar ve gezmeye gitmeler" dedi.

Zarifoğlu, "O zamanların ne kadar farklı ve özel olduğunu ben çok sonra anladım. 'Baba zaten çocuklarıyla çok ilgili olur, çok sever, baba zaten yazar olur' gibi bir inancım vardı. Herkesin babası yazıyor zannediyordum. İlkokul ikinci sınıfta bir arkadaşımın evinde daktilo olmadığını öğrendiğimde 'Baban yazılarını nasıl yazıyor?' dedim. 'Eliyle yazıyor' dedi. Babamın da memuriyeti var, akşam eve geliyor yazı yazıyor, hafta sonu dergiye gidiyor. Bütün bu işlerinin içinde yazmak o kadar doğal bir şekilde ilerliyor ki, başka işler yapanlar da akşam evine gidince yazı yazıyor zannediyordum" ifadelerini kullandı.


Hayalleri vardı

Betül Zarifoğlu, babasının çok şefkatli birisi olduğunu belirterek, “Tahammülü yüksek, çok ilgili bir babaydı. Yazıları hep bizim yanımızda yazardı” dedi. Oğlu Ahmet Zarifoğlu ise “Evde yazılarını, kitaplarını, şiirlerini yazarken annem ‘Çocukları çıkarayım, sessiz olsunlar, rahat yaz’ dediğinde ‘Yok hanım önemli değil, kalsın oynasınlar’ derdi” şeklinde konuştu.

  • Cahit Zarifoğlu’nun çok çalışkan biri olduğunu vurgulayan eşi Berat Zarifoğlu, “En büyük hayali televizyon kurmaktı. Ben de ona ‘Televizyonumuz var’ derdim. ‘Ama biz bildiğimiz doğru haberleri verelim derdi. Onun en iyi okuyucularındandım. Evlendiğimizde çok farklıydık ama anlaşabildik” dedi.

#Cahit Zarifoğlu
#​Uluslararası Genç Derneği
#Ahmet Zarifoğlu
#Zarifce
6 yıl önce