|

Ajda Pekkan: Canımdı ciğerimdi

Yakın arkadaşı Ajda Pekkan'ın evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılırken hayatını kaybeden yönetmen ve yapımcı Ayşe Ersayın, İstanbul'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde büyük üzüntü yaşayan Ajda Pekkan, "O benim canımdı ciğerimdi, her şeyimdi" dedi.

Yeni Şafak
16:22 - 9/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:26 - 9/02/2017 Perşembe
DHA
Ajda Pekkan, yönetmen Ayşe Ersayın ile yakın arkadaştı.
Ajda Pekkan, yönetmen Ayşe Ersayın ile yakın arkadaştı.

63 yaşında hayatını kaybeden Ayşe Ersayın için Erenköy Galip Paşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ersayın'ın yakın dostu Ajda Pekkan ile sanatçı dostları katıldı. Taziyeleri başta Ajda Pekkan olmak üzere Ayşe Ersayın'ın annesi Güngör Ersayın, ablası Elif Banu Ersayın yeğeni Ali Sabri Söğüt kabul etti.



Uzun bir süre tabutun başında bekleyen Ajda Pekkan, sanatçı arkadaşlarının yardımıyla güçlükle ayakta durdu. Pekkan, yakın dostu için tabut başında dua ederken, gözyaşı döktü. Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan ünlü sanatçı, "Canım Ayşemizi kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu.



'Bir gece önce film izledik'


Bir gece önce evinde ağırladığı Ayşe Ersayın ile geçirdikleri son anları da anlatan Pekkan, "Çok yakın arkadaşımdı. O hepimizin Ayşesiydi. Benim canımdı, ciğerimdi herşeyimdi. Bir gece evvel hep beraberdik. Beraber film seyrettik" dedi.



Cenaze törenine Gülben Ergen, Hüner Coşkuner, Behzat Gerçeker, Ezgi Mola, Ömür Gedik, Ayşegül Aldinç gibi isimlerin de aralarında bulunduğu sanat camiasından isimler katıldı.



Helallik alınmasının ardından Ayşe Ersayın için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Ersayın, Merdivenköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.





#Ajda Pekkan
#Ayşe Ersayın
#Gülben Ergen
#Ezgi Mola
7 yıl önce