|

Akbulut vefat etti

Eski Başbakan Yıldırım Akbulut (86) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Siyasetin bir dönem etkin isimlerinden olan Akbulut, Anavatan Partisi Genel Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı da yaptı. Akbulut son olarak Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesiydi.

00:00 - 15/04/2021 Perşembe
Güncelleme: 02:25 - 15/04/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Yıldırım Akbulut
Yıldırım Akbulut

Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 86 yaşında hayatını kaybetti.

  • Akbulut, geçen kasım ayında kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Siyasetin bir dönem etkin isimlerinden olan Akbulut son olarak Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyeliği yapıyordu.
    1935 tarihinde Erzincan’da doğan Akbulut, 80’li ve 90’lı yıllarda Türk politikasının önde gelen isimleri arasında yer aldı. ANAP’ın kuruluşunda Erzincan teşkilatını oluşturan ve il başkanlığı görevini üstlenen Akbulut, 1983 seçimlerinde ANAP Erzincan Milletvekili olarak TBMM’ye girdi.
    Anavatan Partisi Genel Başkanı, İçişleri Bakanı, Başbakan ve TBMM Başkanı olarak görevlerde bulundu.
Akbulut’un vefat haberinin ardından çok sayıda siyasetçi taziye mesajı yayınladı.
Aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Hazine ve Maliye Başkanı Lütfi Elvan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli üzüntülerini dile getirdi.
#Yıldırım Akbulut
#Anavatan Partisi
#İçişleri Bakanlığı
#TBMM Başkanlığı
#YİK
3 yıl önce