|

Akupunktur tüp bebekte başarıyı arttırıyor

Son 15 yılda Almanya ve İngiltere'de yapılan bilimsel çalışmalarda akupunktur tedavisinin tüp bebekte başarı oranını artırdığı tespit edildi. Dr. Murat Topoğlu, konuyla ilgili akupunkturun kadınlarda yumurta artışına sebep olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
17:04 - 4/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:14 - 4/02/2016 Perşembe
IHA

Akupunkturun tüp bebekte başarıyı arttırdığını söyleyen Dr. Murat Topoğlu,"Normalde tüp bebek olasılığı 35 yaş ve altında yüzde 32, 35-37 yaşlarında yüzde 27, 38-39 yaşlarda yüzde 20, 40-42 yaşlarda ise yüzde 13 olurken, akupunktur tedavisiyle birlikte 35 yaş altı tüp bebek tedavisinde başarı oranı yüzde 60-65'lere çıkıyor" dedi.



Yumurta kalitesi ve akupunktur tedavisinin birbiryle ilişkili olduğunu söyleyen Dr. Topoğlu şunları kaydetti:"Yumurtaların artmasına neden olur. Yumurtaların kalitesinin artmasına neden olur, Otonom sinir sistemimiz üzerinden hormonsal dengenin oluşmasına ve yumurta kalitesinin de artmasına katkıda bulunmaktadır. Bu araştırmalar akupunktur tedavisi gören anne adaylarının hamile kalma ve bu hamileliği sürdürme oranlarının daha yüksek olduğunu göstermektedir"



Nasıl uygulanır?


Akupunktur ve aşılamanın vücutta salgıladığı hormonlardan ve uygulanma şeklinden bahseden Dr. Topoğlu konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Tüm vücutta, beta-endorfin denen bir kimyasal maddenin salgılanması artmaktadır. Bu artış ile GnRH (gonadotropin releasing) vücut büyüme hormonunun salınımını artırır. Bu da dolaylı olarak vücudun ürettiği steroid ve gonadotropin hormonlarının salgılanması artmaktadır. Ek olarak, akupunktur uygulaması sonrasında, uterusa (rahime) olan kan akımı artar, Rahim iç duvarının (endometrium) olgunlaşmasını sağlar ve sonuç olarak rahimde gebeliğin oluşmasını kolaylaştıran koşullar sağlanır. Akupunktur tedavisi, endometrium olarak adlandırılan rahim içerisindeki bu tabakanın yeterli kalınlığa ulaşmasına katkıda bulunur. Akupunktur, ruhsal durum üzerine de dengeleyici bir etki yaptığından dolayı; ruhsal stres de büyük oranda ortadan kalkar. Böylece tüp bebek uygulaması öncesinde ve sonrasında, akupunktur tedavisi gören anne adaylarının başarı şansı; akupunktur tedavisi görmeyenlere göre daha fazla artmaktadır. Akupunktur endometriumun yeterli olgunluğa ulaşmasına katkıda bulunur. Akupunktur düzenleyici etkisi ile anne adayının strese karşı dayanıklılığını arttırır. Böylece tüp bebek uygulaması öncesinde ve sonrasında akupunktur tedavisi gören anne adaylarının başarı şansı akupunktur tedavisi görmeyenlere oranla daha artmaktadır. Tedavilere ideal olan yumurtalıkların uyarılmasından 3 ay önce haftada bir kez seans uygulanmasına başlanmasıdır. Yumurtalıkların uyarılması için verilen ilaçların yan etkisini de azaltır. İlaçların etkisini artırarak yumurtaların fazla olmasını ve de olgun olmasına yardımcı olmasını sağlar. Aşılama yapılıncaya kadar haftada 4 kez toplam 10-15 seans uygulanır. Sonra sonuç beklenir. Tedavi 30 dakika sürer. İğneler hem kulağa hem de vücuda konarak yapılır"

#Dr. Murat Topoğlu
#tüp bebek
#akupunktur
8 yıl önce