|

Altın Ayı ödüllü Ulvi Doğan hayatını kaybetti

Susuz Yaz’ın yapımcısı ve başrol oyuncusu Ulvi Doğan, arefe günü vefat etti. Sessiz sedasız toprağa verilen 87 yaşındaki Doğan, Kayışdağı Darülaceze Tıp Merkezi’nde tedavi görüyordu.

Yeni Şafak
11:45 - 24/08/2018 Cuma
Güncelleme: 12:08 - 24/08/2018 Cuma
Diğer
Ulvi Doğan, Türkiye'ye döndüğünden beri sağlık problemleriyle mücadele ediyordu.
Ulvi Doğan, Türkiye'ye döndüğünden beri sağlık problemleriyle mücadele ediyordu.

‘Altın Ayı’ ödüllü ilk Türk filmi ‘Susuz Yaz’ın yapımcısı ve başrol oyuncusu Ulvi Doğan, arefe günü hayata veda etti. Doğan, Türkiye'ye geçen sene dönmüş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yakacık’taki Sanatçı Yaşam Evi’ne yerleştirilmişti. Bir süredir hastanede yaşam mücadelesi veren 87 yaşındaki Doğan, Kayışdağı Darülaceze Tıp Merkezi’nde 22 kiloya kadar düşmüştü.


Ulvi Doğan kimdir ve kaç yaşındadır?

Ulvi Doğan, 2 Kasım 1931 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Almanya'ya giderek tekstil eğitimi gören Ulvi Doğan, 1963 yılında yakın arkadaşı Metin Erksan ile birlikte Hitit Film'i kurdu. Bu kuruluşun hemen ardından yapımcılığını üstlendiği Susuz Yaz filmini çekti. Bu filmi onlara Berlin'de Altın Ayı ödülünü kazandırdı. Film ve ödülün ardından bir anda ortadan kaybolan Doğan, yakın zamanda Türkiye'ye yeniden dönerek Yakacık'ta bulunan Sanatçı Yaşam Evi'nde yaşamaya başlamıştı.


Susuz Yaz

Susuz Yaz 1963 yapımı dramatik Türk filmi. Yönetmenliğini Metin Erksan'ın yaptığı filmin senaryosunu yine Erksan, Necati Cumalı'nın 1962'de yazdığı aynı adlı hikâyesinden uyarlayıp yazdı. Filmin başlıca rollerinde Erol Taş, Hülya Koçyiğit ve aynı zamanda filmin yapımcısı da olan Ulvi Doğan oynadı. Susuz Yaz, ayrıca Hülya Koçyiğit'in sinemadaki ilk filmi. Aynı zamanda Erol Taş'ın figüran değil de başrol oyuncusu olarak oynadığı ilk film. Filmin özgün müziğini Yunanistan'ın Akademi Ödüllü bestecisi Manos Hacidakis besteledi.

#Ulvi Doğan
#Susuz Yaz
#Altın Ayı
#Hülya Koçyiğit
6 yıl önce