|

Amazon Kraliçeleri dünyaya açılıyor

Harran Kaymakamlığı’nın “Aile Destek Merkezi” projesi kapsamında “Amazon Kraliçeleri” markası adı altında bir araya gelen Türk ve Suriyeli kadınlar, yerel lezzetler ile geleneksel el sanatlarını dünyaya tanıtmak için gün sayıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 14/11/2016 الإثنين
Güncelleme: 03:57 - 14/11/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Harran Kaymakamlığı'nın “Aile Destek Projesi" sayesinde buluşan “Amazon Kraliçeleri" lakaplı Türk ve Suriyeli kursiyerler, yöresel mutfak lezzetini dünyaya tanıtmak için sabırsızlanıyor. 600 bin mültecinin yaşadığı Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde Harran Kaymakamlığı'nın 9 ay önce başlatığı “Aile Destek Merkezi" projesi, konteynır kentlerde kalan Suriyeli kadınlar ile Harranlı kadınları buluşturdu. Burada kursiyelere keçe, ahşap, seramik, halı, çanta, çömlek, oyuncak, gastronomi ve Türkçe-Arapça kursları verildi.







El emeği ürünler


Harran Kaymakamı Temel Ayca, yaptığı açıklamada, merkezde 100'den fazla kadının eğitim gördüğünü belirterek, “Kursiyerlerimizin el emeği ürünleri artık satış aşamasına geldi. Her yerde bulunamayan bu eserler için markalaştırma faaliyetine de başladık. Markanın adını da 'Amazon Kraliçeleri' olarak belirledik. Bu isim şurdan dolayı geldi. Urfa'da Halepli Bahçe mozaikleri var. Bu mozaiklerde Amazon figürleri bulunuyor. Biz de onlardan esinlendik. Kadın üretimi olduğu için bu adı verdik" dedi. İlk etapta keçe, seramik, ahşap gibi el sanatlarıyla başlayan projenin daha sonra genişlediğini anlatan Ayca, “Yeni Gastronomi Merkezi projemizi Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Kurulu'na sunduk. Yaklaşık 1 milyon liralık bütçeli olarak kabul edildi" diye konuştu.








Yemek envanteri çıkıyor


Gastronomi Merkezi projesinde,Harran yöresel mutfağı ve Suriye mutfağı bir araya getirilerek dünyaya tanıtılacak. Menülerden bir tanesine adı entegrasyon menüsü olacak. Şimdiden yemek envanteri oluşturuluyor.Daha önce bu beldelerde ne yenilmiş, ne içilmiş araştırılıyor. Suriçi bölgesinden dünyanın ilk üniversitesinin yanındaki okul kafe-restoran olcak. Yemekler burada yerli ve yabancı turistlere anlatılacak.


#Harran yöresel mutfağı
#Aile Destek Merkez
#Temel Ayca
٪d سنوات قبل