Ameliyattan sonra enfeksiyon kapan bacağı kesildi

Yeni Şafak
13:06, 10/01/2019, PerşembeG: Güncelleme: 13:20, 10/01/2019, Perşembe
DHA
Ameliyattan sonra enfeksiyon kapan bacağı kesildi
Kırılan ayağı ameliyattan sonra enfeksiyon kapan adamın sağ bacağı dizinden aşağı kesildi.

İzmir'in Tire ilçesinde garson İmdat Özçelik'in (50) 4,5 yıl önce ağaca çıkmak isterken merdivenden düşmesi sonucu kırılan, Tire Devlet Hastanesi'ndeki ameliyat sonrasında enfeksiyon kapan ve iyileşmeyen sağ bacağı, diz altından kesildi. Özçelik, bacağının kesilmesinden sorumlu tuttuğu Ortopedi Uzmanı Dr. G.B. hakkında başlattığı hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini söyledi.

İzmir Tire'deki bir restoranda garson olarak çalışan bekar İmdat Özçelik, 5 Mayıs 2014'te, Cumhuriyet Mahallesi Namazgah Sokak'taki evinin bahçesinde, merdivenle ağaca çıkmak isterken düştü.

Tire Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özçelik, sağ bacağında parçalı kırıklar olduğu, omzunun çıktığı belirlenerek tedaviye alındı. Özçelik, Ortopedi Uzmanı Dr. G.B. tarafından ertesi gün ameliyat edildi. Ameliyatın ardından 2 gün yoğun bakımda tutulan İmdat Özçelik, daha sonra servisteki odasına alındı. Bir hafta serviste tedavisine devam edilen Özçelik'in bacağındaki yaralar bir türlü iyileşmedi.

Sağ bacağı diz altından kesildi

Doktoruna nedenini soran Özçelik iddiaya göre, "İyileşmesine engel bir durum yok. Bacağında ufak bir deri kaybı olacak. Ancak bu da plastik cerrahi müdahalesi ile düzelecek" yanıtı aldı. Ancak ameliyatta takılan implantları açıkta olan, bacağında şişlik, morluk ve akıntı olan Özçelik'in 21 gün sonra yapılan pansumanında da yaralarının iyileşmediği, aksine daha da kötü olduğu belirlendi. Bunun üzerine İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Özçelik'e bacağının diz altından kesilmesi gerektiği bildirilip, 18 Aralık için gün verildi. O gün hastaneye giden Özçelik'in gerekli tahlil ve kontrolleri yapıldı, ancak ameliyatı boş yatak olmadığı gerekçesiyle yapılmayıp, evine gönderildi. 7 Ocak'ta tekrar hastaneye çağrılan Özçelik, bu defa tekrar tahlil ve gerekli kontrolleri yapılıp, hastaneye yatırıldı. Salı günü ameliyata alınan Özçelik'in sağ bacağı, diz altından kesildi.

Doktor hakkında suç duyurusunda bulundu

Ameliyattan yeni çıktığı için kendini iyi hissetmediğini belirten Özçelik, "Geçen nisan ayında bacağının bu hale gelmesinde ihmali olduğunu ileri sürdüğü Dr. G.B. hakkında, Tire Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştum. Hukuk mücadelemi sonuna sürdüreceğim" dedi.
Öte yandan G.B. hakkında başlatılan adli ve idari soruşturma sürüyor.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026