|

'Anne' dizisinde skandal sahne

'Anne' dizisi yayınlandığı ilk günden itibaren her bölümüyle çok tartışıldı. Dizide rol alan 8 yaşındaki Beren Küçükyıldız'ın sahneleri hem ebeveynler hem de uzmanlar tarafından eleştirildi. Salı akşamı yayınlanan 19. bölümdeki uçurum sahnesinde ise küçük kızın yaşadıklarının yaşına uygun olmadığı söylendi. Pedagog ve psikologlar küçük oyuncunun travma yaşayabileceğini ve sette psikolog bulunmasının fayda etmeyeceğini anlattı.

14:50 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:32 - 23/09/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Uzmanlar, küçük oyuncunun sahnesine tepki gösterdi.
Uzmanlar, küçük oyuncunun sahnesine tepki gösterdi.
Yayınlandığı günden itibaren eleştirilerin hedefi haline gelen 'Anne' dizisi her bölümde biraz daha şaşırtıyor. Dizinin oyuncusu 8 yaşındaki Beren Küçükyıldız'ın oynadığı sahnelerde yaşananlar hem izleyicileri hemde uzmanları rahatsız ediyor. Pedagoglar, sette psikolog bulunmasının bir önemi olmadığını ve çocuğun travmayı yaşarken yanında uzman olmasının travma etkilerini azaltmayacağını söylüyor.

Bugüne kadar şiddet içeren birçok sahnede yer alan Beren Küçükyıldız, Salı akşamı yayınlanan bölümdeki uçurum sahnesiyle de çok konuşuldu. Bir tepede üvey babasının kolundan tuttuğu ve aşağıya atmakla tehdit ettiği küçük kızın o sahnesi herkesi korkuttu. Sonrasında bir arabaya bindirilen Küçükyıldız'ın bu sahnede yer almasının uygun olup olmadığını uzmanlara sorduk.


İşte küçük oyuncunun çığlıklar attığı o sahne:



Psikiyatrist Asistan Dr. Duygu Kaydok:

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Psikiyatrist Asistan Dr. Duygu Kaydok, çocuğun sahneler nedeniyle gün içinde irkilme, uyuyamam, stres bozukluğu gibi olaylar yaşayabileceğini söyleyerek şunları ifade etti:

"Burada çocuğun önündeki tartışma en başta duygusal istismara giriyor ve eğer diğer sahnelerde çocuğun tanık olduğu fiziksel bir kavga varsa bu da fiziksel istismar. Aynı zamanda çocuk için bu bir travma oluyor, mesela bu sahneyi normalde yaşayan bir çocuk sonrasında gün içinde hiçbir şey olmasa bile aniden irkilme, uyuyamama, bu olayın tekrar tekrar gözünün önünde canlanması hali gibi belirtiler gösterebiliyor. Burada da akut stres bozukluğu ve travma sonrası stres bozukluğu olabiliyor.

Çocuk diziyi sonradan izlemese bile önemli olan orada yaşadıkları. Psikolog bulunması durumu da bu sahnelerin olumsuzluğunu asla azaltmaz. Ve sonraki yaşantısında asla unutmayacağı travmalara neden olur. Bunları sonradan izlememesi bir iyilik hali oluşturmaz."

#Anne
#Anne dizisi
#Berne Küçükyıldız
#Pedagog
#Ankara Üniversitesi
7 yıl önce