|

Anne Müezzinoğlu oğlunu anlattı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun annesi Fatma Müezzinoğlu, bir belgeselin çekimleri için oğlu Mehmet Müezzinoğlu'nu anlattı. Küçükken Bakan Müezzinoğlu'nun kendisine "Ben İstanbul'da okuyacağım. Sen de Yunanistan'dan geleceksin" dediğini söyleyen Fatma Müezzinoğlu, "Rabbime şükürler olsun ki, bugünleri gördüm" dedi.

Yeni Şafak
10:40 - 7/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:41 - 7/05/2016 Cumartesi
AA
Anne Fatma Müezzinoğlu, oğlunun başarılı bir doktor olduğunu gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.
Anne Fatma Müezzinoğlu, oğlunun başarılı bir doktor olduğunu gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

Fatma Müezzinoğlu, Türkiye'de yaşayan başarılı göçmenlerin hayat hikayelerini konu alan bir belgeselin çekimleri için İstanbul'da uzun yıllar yaşadığı evinde oğlu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bilinmeyen yönlerini ve Gümülcine'deki çocukluk ve gençlik yıllarına dair anılarını paylaştı. Fatma Müezzinoğlu şöyle konuştu:



"Çocukken 10-11 yaşlarındayken radyo, eve yeni geldi. Radyo dinliyoruz işte. Gece 12'de kapanıyor, sabah 7'de açılıyor galiba İstiklal Marşı ile. 'Ben de Türkiye'ye gideceğim ve radyodan beni dinleyeceksin' derdi. Gün oldu televizyondan dinliyoruz şimdi." diyen Müezzinoğlu,"10 yaşında derdi ki; 'Ana ben İstanbul'da okuyacağım. Sen de Yunanistan'dan geleceksin' öyle derdi, öyle de yaptı. 'Amin, inşallah oğlum' derdim ben de. Rabbime şükürler olsun ki, bugünleri gördüm." ifadesini kullandı.



Müezzinoğlu, oğlunun ideallerini gerçekleştirip iyi bir doktor olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.



Gerçek zenginlik evlat


Fatma Müezzinoğlu, dünyadaki gerçek zenginliğin "evlat" olduğunu belirterek, "Her zenginlik emanet, gerçek zenginlik evlat. En az 3 çocuk olması lazım, 4 olsun ama en aşağı 3 çocuk. Çocuktan torun oluyor daha zengin oluyorsun. Her şeyden memnunum şimdi. Allah razı olsun. 5 tane torunum, 5 torunumun da 5 evladı var. Daha ben ne dileyim Allah'tan. Şükürler olsun ki, en büyük zenginliğe ben de sahibim. İnsan ne zengini olursa olsun evlattan zengin olur, başka zenginliklerin hiçbir faydası yok, hepsi emanet" şeklinde konuştu.




#Fatma Müezzinoğlu
#Sağlık Bakanı
#Mehmet Müezzinoğlu
#Sağlık Bakanlığı
#Yunanistan
8 yıl önce