|

Annesiyle aynı kaderi paylaştı

59 yaşındaki ünlü oyuncu Oya Aydoğan, AORT damarı yırtılması sonucu tedavi gördüğü hastanede dün sabah yaşamını yitirdi. Aydoğan'ın annesinin de benzer rahatsızlıktan yıllar önce vefat ettiği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 16/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:09 - 15/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Aydoğan'ın vefatına ilişkin Liv Hospital Hastanesi'nden yapılan açıklamada, 7 Mayıs'ta “Akut Asendan Aorta Diseksiyonu” tanısı ile hastaneye getirilen sanatçının, dün sabah 7.15'te yaşama veda ettiği belirtildi. Ünlü yıldızın annesinin de benzer sebepten hayatını kaybettiği öğrenildi. Sanatçı Lerzan Mutlu, “Oya Abla bunu hep anlatırdı. Yemek yerken sapasağlam kadın bir anda yere yığıldı. Ondan sonra da toparalayamadı derdi” ifadelerini kullandı. Hastaneden yapılan açıklamada, sanatçının önceki gün 23.00 itibarıyla artan beyin ödeminin sonucunda sağlığının daha da bozulduğu aktarıldı.Doktorlar, “Hastamızın tansiyon düşüklüğü tedaviye yanıt vermeyen şekilde seyir göstermeye başlamıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef hastamız 15 Mayıs 2016 Pazar günü sabaha karşı vefat etmiştir.” şeklinde bir beyanat verildi.



DOSTLARI AKIN ETTİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, oyuncu Oya Aydoğan'ın vefatına ilişkin, “Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sevenlerinin, sanat ve sinema camiasının başı sağ olsun.” dedi. 1957'de Erzincan'da doğan sanatçı, “Dertli Pınar”, “Zeytin Gözlüm”, “Berduşlar” gibi birçok filmde rol aldı. Ölüm haberini alan yakınları ve dostları hastaneye akın etti. Oya Aydoğan son yolculuğuna bugün uğurlanıyor.


#Oya Aydoğan
#Vefat
8 yıl önce