|

Anons’a Venedik’ten iki ödül birden

Mahmut Fazıl Coşkun’un yeni filmi Anons 75. Venedik Film Festivali’nde En İyi Akdeniz Filmi ile Ufuklar Bölümü Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:25 - 10/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mahmut Fazıl Coşkun
Mahmut Fazıl Coşkun

Bu yıl 75.kez düzenlenen Venedik Film Festivali’nin kazananları belli oldu. Festivalde, Alfonso Cuaron’un yönettiği ve yönetmenin 1970’li yılların başında Meksika’daki çocukluk anılarına dayanan, siyah-beyaz İspanyolca dram filmi Roma, Altın Aslan’ın sahibi oldu.

Cuaron, en son yarışma dışı gösterilen ve yedi Oscar kazanan 2013 yapımı 3D bilimkurgu filmi Gravity ile festivale katılmıştı. Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos da tarihi kara-komedi filmi The Favourite ile festivalin ikinci en prestijli ödülü olan Gümüş Aslan’ı (Büyük Jüri Ödülü) kazandı.

EN İYİ AKDENİZ FİLMİ

Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un yeni filmi “Anons” ise Venedik’ten iki ödülle döndü. “En İyi Akdeniz Filmi” ödülüne değer görülen film, “Ufuklar” bölümünde Jüri Özül Ödülü’nün de sahibi oldu. Ödül önceki akşam düzenlenen kapanış töreni sırasında Coşkun’a takdim edildi. 1960’lı yıllarda ordudan tasfiye edilmiş 4 eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu anlatan film, festivalin uluslararası yarışma bölümü olan Orizzonti’de de yarışmıştı.

#​Mahmut Fazıl Coşkun
#Roma
#Altın Aslan
6 yıl önce