|

Arkadaşını kaybedince İslam'ı seçti

Çanakkale’de 3 yıl önce kazada yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Egemen Edirneli’nin yurt dışında birlikte okuduğu İtalyan Daniele Silvestri, arkadaşının ailesini ziyarete geldiği Sakarya’da ezan sesinden ve ailenin yaşantısından etkilenip, Müslüman oldu. 'Burak' adını alan Silvestri, İtalya'da okulunu bitirdikten sonra İstanbul'da yaşamak istediğini söyledi.

Yeni Şafak
15:20 - 22/01/2019 Salı
Güncelleme: 15:30 - 22/01/2019 Salı
DHA
Daniele Silvestri
Daniele Silvestri

Çanakkale'de 23 Eylül 2015 yılında motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencisi Egemen Edirneli ile yurt dışında dil eğitimi alan İtalyan Daniele Silvestri, arkadaşının ölüm haberini aldıktan sonra aileyi ziyaret için Sakarya'nın Pamukova ilçesine geldi.

Daha önce de birçok kez İstanbul'a gelen Silvestri'yi misafir ederek evlerinde ağırlayan Edirneli ailesi, İtalyan genci çok sevdi.

Oğulları gibi gördükleri Daniele Silvestri'ye çok merak ettiği İslam hakkında bilgiler veren aile, Türkiye'deki tarihi camileri gezdirdi.

Adapazarı'nda özel bir hastanede sünnet olarak İslami seçen İtalyan genç, arkadaşının ailesi ile daha sık vakit geçirebilmek için çok sevdiği İstanbul'da yaşamak istiyor.

Burak ismini seçti

Ülkesinde ekonomi öğrenimi gören, kalbinin sesini dinleyerek İslami seçtiğini anlatan Daniele Silvestri, ise şöyle konuştu:

"Roma'da doğdum, ilk kez Türkiye'ye 2013 yılında geldim. Daha önce birçok kez Türkiye'ye geldim ve çok beğendim. Türkiye benim ikinci vatanım, memleketim gibi, ilerde de buraya taşınmak istiyorum.

İlk kez oruç tutacağım. Heyecanlı ve meraklıyım. Şu anda ailemin konuyla ilgili hiçbir bilgisi yok, İtalya'ya döndükten sonra aileme söyleyeceğim. Bizde aileler çocuklarına pek karışmazlar, bu yüzden pek sorun olacağını düşünmüyorum."


Sünnet olmayı kendim istedim

Egemen Edirneli’nin ailesiyle yakınlaştıktan sonra kendisini Müslümanlığa yakın hissettiğini belirten Silvestri, "Sünnet olmayı kendim istedim. Operasyon gayet başarılı geçti doktorlara çok teşekkür ederim. Türkçe öğrenmeye başladım, 1-2 seneye kadar öğreneceğim. Sonra burada yaşamaya devam edeceğim. Burak ismini tercih ediyorum. Aslında bir nedeni yok sadece kulağa hoş geldiği için bu ismi istiyorum. Hayatımdaki en önemli insan Egemen'di. Çünkü birçok şeyi beraber paylaştık" diye konuştu.

#Egemen Edirneli
#Daniele Silvestri
#Müslüman oldu
5 yıl önce